Inspectoratul de Stat în Construcții îi dă replica primarului Robu în scandalul...

Inspectoratul de Stat în Construcții îi dă replica primarului Robu în scandalul autorizației pentru hotelul din centrul istoric

0
DISTRIBUIȚI

cladiri-3

Inspectoratul de Stat în Construcții a trimis un drept la replică după ce primarul Timișoarei, Nicolae Robu, i-a atacat pe inspectorii care au cerut anularea autorizației emisă pentru viitorul hotel care să construiește în Piața Sfântu Gheorghe din centrul istoric al orașului. Vă reamintim că PRESSALERT.ro a dezvăluit faptul că în baza unei autorizații de reabilitare-refuncționalizare, firma Metaltim SA, sponsor al PNL, a demolat deja mai multe clădiri. ISC a solicitat Prefecturii Timiș anularea autorizației emisă, în 1 aprilie 2016, de Primăria Timișoara, motivând solicitarea printr-un raport de 22 de pagini.


Robu i-a atacat pe cei de la ISC, susținând că „acea instituție (n.r. – Inspectoratul de Stat în Construcții) nu este trimisa lui Dumnezeu pe pământ și se descalifică pe zi ce trece din cauza unor angajați de acolo, politruci, care fac ce li se comandă”.

Inspectorul general al ISC, Nelu Stelea, susține că, în conformitate cu legea, autorizațiile de construire sau de desființare, emise cu încălcarea legislației în vigoare, pot fi „anulate de către instanțele de contencios administrativ, potrivit legii. Anularea autorizațiilor de construire sau de desființare poate fi cerută, în condițiile legii, și de către prefect, inclusiv la sesizarea expresă a organelor de control ale Inspectoratului de Stat în Construcții”.

Referindu-se la verificările făcute în cazul autorizației date pentru viitorul hotel, ISC a precizat că „în ce privește control efectuat privind legalitatea emiterii celor două autorizații de construire, emise de primarul Municipiului Timișoara, având ca obiect imobilul de la adresa P-ța Sfântu Gheorghe, nr. 2, 3 și 4, acesta a fost făcut în spiritul și litera legii, în urma sesizărilor Asociației de Proprietari din imobilul situat în vecinătate și a solicitării Instituției Prefectului adresate instituției noastre, și nu cum a afirmat domnul primar Robu, «la comandă». Considerăm că atât constatările cât și măsurile dispuse au fost întemeiate și se încadrează în prevederile legislației în vigoare, fapt care a dus la sesizarea Instituției Prefectului care a înaintat cazul către instanță, urmând ca aceasta să decidă”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.