Inspectorul şcolar general al judeţului Timiş: „Părinţii acceptă ca cei mici să...

Inspectorul şcolar general al judeţului Timiş: „Părinţii acceptă ca cei mici să înveţe în spaţii improprii doar ca să fie, de exemplu, la Lenau” VIDEO

0
DISTRIBUIȚI

liceul lenau

Părinţii care-şi fac vize de flotant pentru a-şi înscrie copiii în clasa pregătitoare la şcolile de elită din Timişoara îşi asumă o mulţime de riscuri. Acest lucru îl recunoaşte şi inspectorul şcolar general al judeţului Timiş, Aura Danielescu, care a participat, aseară, la emisiunea PRESSALERT LIVE.

„Nu există o transparenţă perfectă în şcoli.


Am cerut înaintea începerii înscrierilor în învăţământul primar să se afişeze condiţiile din clase. Să se ştie că avem, de exemplu, trei cadre didactice calificate, iar dacă vin mai mulţi copii, aceştia există riscul să fie repartizaţi în săli de clasă improprii. Şi la Liceul Lenau avem astfel situaţii. Sunt părinţi care acceptă ca cei mici să înveţe în spaţii improprii, de 20 mp, de exemplu, doar să fie la Lenau. Dacă le-am oferi celor de la Lenau spaţiul fostului Liceu Energetic, ar fi mult mai fericiţi”, a declarat Aura Danielescu.

Inspectorul şcolar general a comentat şi acuzaţiile făcute de colegul său de partid Horea Băcanu, pe Facebook, care i-a şi cerut demisia. „Mi-ar fi plăcut să fie aici în platou, mai ales că a făcut acele afirmaţii cu multă bărbăţie. Dumnealui, atunci când vine cu acuze, trebuie să fie extrem de bine documentat, legislaţia nu e ascunsă, o poate consulta”, a precizat Aura Danielescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.