Inspectorul școlar general al județului Timiș, mesaj pentru părinți: „Nu mai faceți...

Inspectorul școlar general al județului Timiș, mesaj pentru părinți: „Nu mai faceți investiții în școli, statul trebuie să modernizeze sălile de clasă”

4
DISTRIBUIȚI

clasa pregatitoare

Aura Danielescu, inspectorul școlar general al județului Timiș, are un mesaj pentru părinții care scot bani din buzunar pentru a moderniza sălile de clasă în care copiii lor învață. „Nu mai faceți investiții în școli, statul trebuie să modernizeze sălile de clase”, spune Danielescu.

Ce s-a decis în cazul Școlii Nr. 16

Șefa ISJ Timiș a transmis acest mesaj în cadrul întâlnirii de la sfârșitul săptămânii trecute pe care conducerea instituției a avut-o cu părinții copiilor de la Școală Generală Nr.


16 din Timișoara, care au fost mutați pe str. Lorena, într-o clădire a fostului Liceu Energetic. O parte din aceștia spun că au zugrăvit sălile de clasă pe banii lor.

În total, opt clase au fost mutate în spațiul de pe str. Lorena, și anume cele pregătitoare și cele de clasa a IV-a. Vă reamintim că, la începutul acestui an școlar, a izbucnit un scandal, o parte din părinții acestor copii au protestat chiar în prima zi de școală, nemulțumiți fiind că elevii nu învață în clădirea principală a unități. Părinții s-au plâns de faptul că distanța este prea mare până la imobilul de pe str. Lorena, dar și de condițiile în care elevii învață, fiind descoperiți șobolani morți în subsolul clădirii.

„Va fi realizat un gard în jurul clădirii. De asemenea, spațiul a fost corespunzător igienizat. O îngriijitoare va sta tot timpul în școală pentru a face curățenie. Totodată, a fost angajat și un portar. În rest, sălile de clasă sunt corespunzătoare, arată bine. În cadrul întâlnirii de joi la care au participat și reprezentanți ai DSP, ai primăriei, părinți, profesori de la Școala Generală Nr. 16, s-a venit cu patru variante. Printre altele, s-a propus și ca elevii de clasa a IV-a să se întoarcă în clădirea unității de învățământ și să facă ore de după-amiaza”, a declarat Aura Danielescu.

Miercuri va fi luată o hotărâre finală, după ce părinții vor fi consultați, la începutul acestei săptămâni.

4 COMENTARII

  1. In articol nu se aminteste nimic despre faptul ca DSP-ul a refuzat sa isi dea avizul favorabil pentru spatiul de pe Lorena. Se omite intentionat sau nu se stia acest aspect? Reprezentanta DSP prezenta la intalnirea de la Inspectorat a declarat ca acest spatiu este impropriu pentru desfasurarea cursurilor. Acest lucru se poate verifica.

  2. S-a confirmat la întrevederea de la Inspectoratul Școlar Județean Timiș de către dna Dumitru director executiv adjunct al DSP TIMIȘ ” spațiul de pe str. LORENA al Școlii Gimnaziale nr 16 Timișoara NU ARE AVIZ DSP ȘI NICI AUTORIZAȚIE SANITARĂ DE FUNCȚIONARE și situația de acolo poate reprezenta un pericol pt copii „.

  3. Ceea ce nu se spune in articol, si asta nu e vina jurnalistului neaparat (acesta relatand ceea ce porimeste ca informatie) este faptul ca in intalnirea de la Inspectoratul Scolar Judetean distinsa doamna care a reprezentant DSP a afirmat cu subiect si predicat faptul ca spatiul de pe Lorena poate prezenta pericol pentru imbolnavirea copiilor, ca nu se elibereaza avize in aceste conditii si ca s-a acordat un termen de 10 zile (parca 10 zile nu retin exact) scolii pentru a remedia situatia, termen care, realist vorbind ,nu poate aduce schimbari cita vreme nu se pot mari camerele, ferestrele , asigura ventilatia, iesirea de urgenta , indepartarea igrasiei etc, totul in timp atat de scurt. Nu s-a abordat priblema avizului ISU in contextul in care nu cred ca avem un an de la tragedia petrecuta la Colectiv etc. si in md cert nu avem acest aviz in conditiile in care directorul scolii face declaratii sforaitoare in diverse oirgane de presa fie aservite, fie dezinformate. In curand se va crea situatia in care fie va cadea capul directorului, fie vor aparea probleme la inspectorat, cu atat mai mult cu cat nemultumiri exista si in alte scoli, si deja unii parinti de la Generala 16 au fost contactati de parinti nemultumiti si-n alte scoli pentru a le furniza efectiv know-how referitor la cum se procedeaza in situatii de genul asta, sa fim bine intelesi know-how nu neaparat legal cat mai degraba logistic.Desigur si ala legal vine la pachet 2 in 1 🙂 . Aasadar eforturile deosebite sint desigur in van iar parintii nu se vor opri aici, ei nu vor fi pacaliti nici de perspectiva desfasurarii de cursuri dupa-masa in scoala deoarece nu pot fi obligati sa accepte variantele puse la dispozitie de scoala sau inspectorata, mai degraba insa de scoala. Ei vor dreptate si echitatate pentri copii lor, si asta chiar inainte de conditii decente. In consecinta lupta va continua pe toate palierele disponibile, atat cel legal cat si celellate deoarece scoala de asemenea foloseste toate parghiile, chiar si cele oculte pentru a ajunge sa puna pumnul in gura acestor parinti.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.