Timișoara Saracens încheie turul în FRUNTEA SuperLigii. Bănățenii au obținut victoria cu...

Timișoara Saracens încheie turul în FRUNTEA SuperLigii. Bănățenii au obținut victoria cu punct bonus la Iași și au detronat-o pe Steaua

0
DISTRIBUIȚI
saracens steaua (1)
Timișoara Saracens e din nou în fruntea SuperLigii de rugby

Campionii României și-au îndeplinit obiectivul în Moldova, cu ambițioasa trupă gazdă nou promovată pe post de adversar. Timișoara Saracens RCM a obținut victoria cu bonus pe terenul Politehnicii Iași, scor 49-24, și i-a răpit astfel Stelei satisfacția de a fi pe primul loc la jumătatea campionatului regulat.

Timișoara Saracens a început tare jocul de la Iași. Primul eseu a fost marcat de Burcea în primele minute și Rose a mărit avantajul în prima pătrime a reprizei I. De fiecare dată Calafeteanu a transformat și scorul era deja 14-0 pentru elevii lui Grainger Heikell. La 17-0 a venit și prima replică a Iașiului. Gazdele au recuperat rapid zece puncte. Și cu ajutorul unui eseu de penalizare, dar și prin piciorul lui Plai.


Calafeteanu mai pune apoi trei puncte pentru bănățeni și urmează primul eseu al lui Marius Simionescu, la colțul terenului. Totuși, nou promovata din Moldova arată din nou orgoliu și Orghianu reduce din diferență, chiar lângă steag. Același Plai reduce ecartul la opt puncte. Înainte de pauză însă tânărul Simionescu mai culcă o dată balonul în terenul advers. De această dată în zona centrală și Calafeteanu face 32-17, acesta fiind totodată și rezultatul primului mitan.

Lucrurile păreau ca și rezolvate după un debut de repriză secundă cu ”repetiție”: eseu Rose, transformare ”Cala”. Apoi Conache primește o pasă în flanc și îndeplinește o formalitate. Poli Iași însă nu a renunțat la luptă, la fel ca în alte jocuri, trupa moldoveană s-a respectat și a recuperat din nou. Cu cinci minute rămase din timpul regulamentar Toader culcă balonul după ce gazdele au avansat, nepermis, cu molul până în terenul de țintă. Scorul e redus la 24-44 după transformare, dar în final tot Saracens RCM a avut ultimul cuvânt. Rezerva Pretorius punctează și stabilește scorul final la 49-24.

Victoria de azi înseamnă prima poziție pentru Timișoara Saracens după un tur complet în ediția 2016-17 a SuperLigii. Bănățenii sunt la egalitate de puncte cu CSA Steaua, 24, dar stau mai bine la diferența dintre punctele marcate și primite. Pentru Grainger Heikell și compania urmează duelul din Cupa Regelui cu Dinamo în deplasare.

Timișoara Saracens: Militaru, Căpățână, Pungea, Popârlan, Mureșan, V. Dumitru, V. Rus, Burcea (cpt.), Calafeteanu, Rose, Simionescu, Sefanaia, Tangimana, Conache, Fercu. Au mai intrat: Sabău, Taupaki, Halalilo, Iftimiciuc, Tătăruș, Pretorius, Calle Rivas, Lemnaru. Antrenor: Grainger Heikell.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.