Medic stomatolog pediatru din Timișoara, mesaj pentru părinți: „Copiii ar trebui să...

Medic stomatolog pediatru din Timișoara, mesaj pentru părinți: „Copiii ar trebui să consume o dată pe zi dulciuri și în cantitate mică”. Cât de importantă este o dietă echilibrată

0
DISTRIBUIȚI
copil stomatolog
Prea multe dulciuri afectează dinții copiilor, avertizează un stomatolog pediatru.

Un medic stomatolog pediatru din Timișoara le recomandă părinților să-i lase pe copii să mănânce o singură dată pe zi dulciuri și, dacă se poate, într-o cantitate cât mai mică. Totul cu scopul de a preveni apariția unor afecțiuni dentare, și nu numai.

De ce apare „caria de biberon”

„Există un studiu făcut în județul Timiș care arată că foarte mulți copii au colesterolul ridicat de la vârste mici, și asta mai ales din cauza alimentației pe care o primesc de la părinți. Recomandăm să mănânce cât mai multe alimente bogate în calciu, precum lactate, brânzeturi, carne de pui, de pește, fructe, legume. Fast food-urile sau băuturile carbogazoase nu sunt bune. De asemenea, este bine ca sucurile naturale să fie diluate cu apă. Este nevoie de o dietă echilibrată, copiii trebuie să mănânce cât mai sănătos posibil, să evite dulciurile. Nu spunem nu dulciurilor, dar recomandăm să se mănânce o singură cantitate în zi, nu porții repetate, ideal să nu fie seara și în concentrație cât mai mică”, a explicat medicul Ana Maria Vînău, care lucrează în cadrul Clinicii DENT ESTET 4 KIDS din Timișoara, invitat, în această seară, în cadrul emisiunii PRESSALERT LIVE.

Stomatologul pediatru timișorean spune că mămicile sunt mai preocupate de sănătatea dentară a copiilor decât tăticii, motiv pentru care și vin cu ei la consultații.


„Circulă tot felul de informații cum că dinții de lapte nu sunt la fel de importanți ca cei permanenți. Este fals și avem cazuri în care părinții se adresează în ultimul moment. Noi încercăm să promovăm aducerea copilului la dentist încă de la apariția primilor dințișori”, spune Ana Maria Vînău.

Medicul timișorean avertizează asupra faptului că laptele îndulcit cu miere, pe care bebelușii îl beau, le poate afecta dinții. „Este vorba de caria de biberon. Mulți părinți le dau copiilor să bea laptele cu biberonul, care este îndulcit cu miere de albine, și te trezești că la un an și șase luni copilul are leziuni carioase profunde, până la gingie”, a mai precizat Ana Maria Vînău, la PRESSALERT LIVE.

Erika Cioată, Managing Partner DENT ESTET 4 KIDS, prezentă în cadrul emisiunii din această seară, a dat exemplul SUA, unde părinții sunt obligați să meargă cu copiii la un consult stomatologic chiar de la vârsta de un an. „În România, stomatologia pediatrică este privită puțin diferit față de cea din SUA, pentru că aici se consideră că dinții de lapte nu sunt foarte importanți. Este greu să lucrezi pe dinți de lapte, iar aparatura dedicată este scumpă. Ca să răspundem așteptărilor clienților, trebuie să achiziționăm din SUA multe din materialele noastre”, a explicat Erika Cioată.

Reprezentantul DENT ESTET 4 KIDS a explicat faptul că clinica investește foarte mult în campanii de educare și informare cu privire la educația dentară, mai ales pentru că nu puțini sunt părinții care „citesc pe Internet tot felul de lucruri și apoi iau decizii greșite”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.