Migranți din Afganistan, majoritatea copii, prinși în timp ce încercau să intre...

Migranți din Afganistan, majoritatea copii, prinși în timp ce încercau să intre ilegal în România, pe câmp. Vezi pe unde au trecut frontiera

0
DISTRIBUIȚI

1472716548355-50857-S4Un număr de 14 migranţi, dintre care opt minori, au fost opriţi la frontiera de sud-vest, noaptea trecută. Puțin înainte de ora 4.00, operatorul Sistemului Optronic de Supraveghere Attica (cu termoviziune) din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Sânnicolau Mare, judeţul Timiş, a observat pe direcţia localităţii Beba Veche (în zona Triplex Confinium, aflat la frontiera României cu Serbia şi Ungaria), în culturile agricole din apropierea frontierei, un grup de persoane.


Polițiștii de frontieră au intervenit împreună cu jandarmi din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi Sânnicolau Mare.

„În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că grupul este format din 13 cetăţeni afgani şi un pakistanez, dintre care 8 minori, cu vârste cuprinse între 14 şi 17 ani, care nu aveau documente asupra lor. Aceştia au declarat că au plecat din Serbia cu intenţia de a ajunge într-un stat din vestul Europei. În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, cele 14 persoane urmând a fi predate unei echipe operative din cadrul Serviciului Pentru Imigrări Timiş, în vederea luării măsurilor legale”, transmit oficialii Poliției de Frontieră Timișoara.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.