Ministrul Achim Irimescu, la Timișoara: „O secretară la Comisia Europeană ia 3.000...

Ministrul Achim Irimescu, la Timișoara: „O secretară la Comisia Europeană ia 3.000 euro salariu, exact cât un ministru al Agriculturii în România”

0
DISTRIBUIȚI
ministrul agriculturii
Ministrul Agriculturii a participat la deschiderea de an de la Universitatea de Agronomie.

Achim Irimescu, ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, a participat, astăzi, la deschiderea noului an academic de la Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară din Timișoara, ultima din cele patru instituții de învățământ superior din capitala Banatului care-și deschid porțile pentru studenți. Potrivit reprezentanților instituției, în cadrul universității sunt înscriși aproximativ 5.000 de studenți, dintre care 1.200 sunt „boboci”.

Ministrul a luat cuvântul în timpul festivității de deschidere a noului an universitar, iar în discursul său i-a încurajat pe tineri să se implice în cercetare, să încerce să-și deschidă o afacere, dar s-a plâns și de salariul pe care-l are.

„Agricultura este cea ma importantă, pentru că fără alimente, omenirea cu poate trăi. De felul în care vă pregătiți acum va depinde viitorul acestei țări, pentru că veți prelua frâiele acestei țări.


În acest moment, știința este foarte importantă în domeniul agriculturii. Trebuie să fiți extrem de conștiincioși, pentru că veți lucra la securitatea alimentară a țării”, precizat ministrul Agriculturii.

Achim Irimescu mai consideră că nația română este inteligentă, dar acest lucru nu este suficient, pentru că mai este nevoie și de „tenacitate, inteligența trebuie dezvoltată. Este important să duceți lucrurile începute la bun sfârșit. Aceasta este o problemă a noastră, nu reușim să ducem lucrurile la bun sfârșit, avem autostrăzi începute, dar neterminate. Regret, ca ministru, că România nu folosește la potențialul ei această rezervă gratuită de creiere din universitățile din țară, care poate face minuni, dacă este încurajată corespunzător”.

Ministrul a făcut și o gafă în momentul în care a lăudat județul „Timișoara” pentru faptul că se află pe un loc fruntaș în ceea ce privește numărul de tone de porumb recoltate la hectar. De asemenea, Achim Irimescu consideră că Guvernul trebuie să găsească o strategie foarte clară astfel încât să-i determine pe tineri să rămână în țară. „Tinerii care vin în domeniul cercetării pot lua un salariu de minim 3.000 lei. Totodată, Ministerul Agriculturii oferă locuri de muncă în agențiile de plăți, în câțiva ani, pot câștiga 1.000 euro pe lună. Dacă vă veți pregăti corespunzător, veți avea un trai decent”, a explicat ministrul.

Achim Irimescu s-a plâns, însă, de salariul pe care-l are ca Ministru al Agriculturii. „O secretară care lucrează la Comisia Europeană are un salariu de 3.000 euro, exact ca un ministru al Agriculturii în România”. În final, ministrul Agriculturii i-a încurajat pe studenții timișoreni înscriși la Universitatea de Agronomie să-și deschidă afaceri. „România avea alt nivel de trai dacă toți cei care și-au construit case ar fi băgat banii în afaceri. Este bine să vedeți la televizor modele de oameni care au reușit de jos în sus. Eu sunt dintr-o familie medie, de ciobani și am ajuns ministru. E adevărat, la o vârstă mai înaintată”, a conchis Achim Irimescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.