Mitingul care nu ar fi trebuit să aibă loc: protest pentru centură...

Mitingul care nu ar fi trebuit să aibă loc: protest pentru centură cu participare redusă, la Timișoara. Vezi ce sumă vrea de la guvern primarul Nicolae Robu

2
DISTRIBUIȚI

miting-centura-1

Edilul-șef aștepta 10.000 de timișoreni în centrul orașului, însă la ora anunțată de primarul Robu pentru începerea mitingului pentru centură, în Piața Victoriei din Timișoara se aflau doar trecătorii și jandarmii, nici măcar edilul-șef nefăcându-și apariția la ora 11.00.

Primii liberali s-au făcut văzuți în piață 10 minute mai târziu, însă nu în fața scenei, ci în jurul teraselor din zonă. Printre ei – consilierul local Robert Kristof, viceprimarul Dan Diaconu, consilierul personal al primarului, Cătălin Iapă, înarmat cu o portavoce, parlamentarii Ben-Oni Ardelean și Horia Cristian. Și primarul Nicolae Robu se află în piață, însă deocamdată se odihnește la o masă de la terasa Lloyd, acolo unde s-au strâns aproximativ 50 de manifestanți.

Până la urmă, cei câțiva zeci de protestatari, unii „înarmați” cu pancarte pe care scria „Centură pentru Timișoara” au ocupat platoul din fața Operei, iar primarul a ieșit și el în piață, alături de soția sa și de europarlamentarul Cristian Bușoi.

miting-centura

Pe scena pe care aseară au concertat Iris și Felicia Filip, a urcat acum primarul Nicolae Robu, care le vorbește celor prezenți.


Edilul a citit de pe o foaie un discurs relativ lung, explicându-le celor prezenți de ce Timișoara are nevoie urgentă de finanțare pentru centură. „Timișoara este la răscrucea unor drumuri de mare importanță națională. (…) Orașul nu mai poate aștepta, vrem să se dea drumul la ceea ce trebuie făcut pentru centură acum, nu peste 6 luni, nu peste un an”, a spus, Robu, care și-a încheiat discrusul spunându-le celor din piață că „împreună vom reuși să obținem finanțare pentru centură”.

Conform estimării jandarmilor, la manifestația din în Piața Victoriei participă aproximativ 200 de persoane.

După încheierea mitingului care a durat aproximativ o oră, primarul Nicolae Robu a spus că vrea ca guvernul să acorde 120 milioane euro proietcului pentru centura Timișoarei, iar prezența scăzută la miting a pus-o pe seama faptului că e sâmbătă dimineața devreme și că la aceeași oră se desfășoară un meci de rugby și „cică un meci de fotbal al unei echipe de Liga 2”.

2 COMENTARII

  1. PRIMARUL MŰNCHAUSEN
    MANIPULEAZĂ TIMIŞIORENII
    Timp de 2 ani și 7 luni, cât am fost consilier local, am solicitat USL-ului să se implice pentru construirea șoselei de centură a Timișoarei, dar din partea lor nu a existat nici o reacție. Acum fiind în preajma campaniei parlamentare au mirosit că acest proiect poate fi o electorată aburitoare pentru memoria cetățenilor. Ilie Sârbu este senator PSD, Vasile Blaga este senator PNL,…în Timiș aveți 20 de parlamentari, începând din 2012. De 26 de ani v- ați rotit la putere și pentru Timișoara nu ați făcut nimic. Doar ați împărțit funcții între voi și contracte pentru firmele de partid. ,,Prin faptele lor, reprezentanţii USL, care se află de 3 ani la guvernare, au majoritate în Consiliul Judeţean Timiş şi deţin Presedinţia Consiliului Judetean Timiş,Primăria Timișoarei, sunt deputaţi şi senatori, nu numai că nu a ajutat oraşul cu nimic, ci au adus prejudicii timişorenilor.
    Timişoara este singurul oraş important din România care nu are şosea de centură. Guvernul USL Viorel Ponta aflat la putere de peste 3 ani, nu a aprobat includerea centurii Timişoarei în Master Planul de transport al României. Am cerut cosilierilor USL din CL Timişoara să explice de ce Guvernul USL, preşedintele CJT Titu Bojin (PSD) şi majoritatea USL din CJT pedepsesc Timişoara şi nu doresc să construiască şoseaua de centură. Nu am primit niciun răspuns. Din ’89 Timişoara este pedepsită, în continuu, pentru că s-a ridicat împotriva tovarăşilor din PCR, FSN, PSD.
    Şi anul acesta se anunţă o vară caniculară, iar la nivelul asfaltului vom avea temperaturi de peste 60C. Circulaţia prin oraş a autovehiculelor de mare tonaj va distruge, din nou, şoselele Timişoarei iar refacerea lor va necesita din nou alocarea de bani din bugetul local, provenit din taxele şi impozitele plătite de noi, timişorenii (nu de către USL Timiş)…” 2014 Plenul PMT

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.