Nicolae Robu a găsit țapul ispășitor pentru că vaporașele nu circulă pe...

Nicolae Robu a găsit țapul ispășitor pentru că vaporașele nu circulă pe Bega, deși le-a inaugurat fastuos de ziua sa

1
DISTRIBUIȚI
vaporasul savoya
A început o nouă ediţie a Festivalului Bega Bulevard.

S-a dat startul unei noi ediţii a Festivalului Bega Bulevard, în această seară, la Timişoara. Deschiderea oficială a evenimentului a avut loc de la ora 18.00, pe pontonul dintre Podul Tinereţii şi Podul Traian, cu tradiţionalele alocuţiuni ale oficialităţilor. Astfel, primul care a luat cuvântul a fost primarul Nicolae Robu, care a ţinut să le vorbească timişorenilor prezenţi despre cele şapte vaporaşe cu care nu se pot plimba încă din cauza…birocraţiei.

Când are loc Cursa Răţuştelor

„Avem şapte vaporaşe care sunt toate venite deja de mult, sunt verificate pe Bega. Au făcut un număr important de curse cu călători, pentru că testul cel mai important este acesta, cu oameni pe vapor. Aşteptăm să ne vină şi ultimele vize ca să le putem introduce pe toate în sistemul de transport public al Timişoarei, gestionat de RATT, ca al 5-lea subsistem al acestui sistem. Timişoara este un oraş rarisim în Europa şi din acest punct de vedere, avem tramvaie, avem troleibuze, avem autobuze, avem biciclete în cadrul sistemului de transport public al oraşului, şi iată, vom avea, cât de curând, şi vaporaşe, după ce birocraţia cu care ne luptăm de luni de zile va ajunge la capătul tunelului şi vom vedea luminiţa, cum se spune”, s-a scuzat primarul Robu. Vă reamintim, că vaporașele au fost lansate oficial la apă, anul acesta, chiar de ziua primarului Timișoarei.

Totuşi, timişorenii au putut doar admira unul din cele şapte vaporaşe, şi anume pe „Savoya”, care a fost inclus în coloana de ambarcaţiuni care au defilat pe canalul Bega, după alocaţiunile primarului Robu, a prefectului Mircea Băcală şi a consilierului judeţean Romaniţa Jumanca.

Programul din cadrul Festivalului Bega Bulevard este foarte divers. În această seară, timişorenii pot lua parte la un concert susţinut de Vunk, iar de la ora 22.00 sunt invitaţi să vizioneze un film pe malul Begăi, „The Wave”.


Mâine, 4 septembrie, de la ora 13.30, concertează Direcţia 5, iar de la ora 15.00 are loc o simulare a unei acţiuni de salvare pe apă.

De la ora 17.00, timişorenii sunt aşteptaţi să participe la cel mai aşteptat moment din cadrul festivalului, şi anume „Cursa Răţuştelor”. În total, 5.000 de răţuşte din plastic se vor întrece pe Bega în scop caritabil. Fondurile strânse se vor îndrepta către Spitalul Judeţean Timişoara, pentru amenajarea şi dotarea Clinicii Ortopedie II, în vederea prevenirii şi controlului infecţiilor nosocomiale.

Programul complet al Festivalului Bega Bulevard este disponibil AICI!

1 COMENTARIU

  1. Robule nu iti este rusine sa apari cu asemenea ambarcatiuni? Mai bine al reparai pe cel vechi. Arata a vaporetto. Astea arata a butic. Sunt la concurenta cu blocurile comuniste.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.