Muzeul Revoluției de la Timișoara, absolut necesar în opinia omului de afaceri...

Muzeul Revoluției de la Timișoara, absolut necesar în opinia omului de afaceri Ovidiu Șandor. Cum crede că pot fi convinse autoritățile VIDEO

0
DISTRIBUIȚI

marsul eroilor

Faptul că Timișoara, la aproape 27 de ani de la Revoluție, nu are cu adevărat un muzeu dedicat evenimentului care a schimbat viața din România, este inexplicabil și pentru omul de afaceri Ovidiu Șandor. Prezent în studioul HDV, acesta a spus că e necesară o presiune pe autorități din partea a cel puțin un inițiator ”foarte hotărât”.

Antreprenorul consideră că muzeele din Timișoara trebuie să fie într-o stare excelentă, cu sprijin guvernamental, pentru 2021, dar a vorbit și despre mult discutatul muzeu al Revoluției, proiect rămas doar la nivel de vorbe. ”Mi-e greu să explic lucrul acesta. Pentru Timișoara un muzeu al Revoluției, adevărat, ar fi o carte de vizită specială. Sunt mii de orașe cu muzee de artă, istorie, Timișoara e într-o situație specială pentru că are această istorie a Revoluției din 1989, și cred că aceea ar trebuie să fie cartea de vizită a orașulu”, a declarat Ovidiu Șandor la PRESSALERT LIVE.


Acesta consideră că un nou muzeu trebuie să acopere și alte componente legate de comunismul în România: ”Cred că a venit momentul să fie o oarecare distanță față de eveniment. Să nu fie un muzeu făcut în spiritul imediat de după Revoluție. Ci după ce lucrurile s-au mai așezat, s-au mai clarificat, cred că e cazul să avem un muzeu. Unul care să arate și ce a însemnat comunismul în România. Suntem iarăși una dintre puținele țări din Estul Europei care nu are un muzeu care să arate ororile comunismului. Sunt deja mulți tineri care nu au trăit în comunism, nu știu ce a însemnat, nu avem dreptul ca nație și generații să-i lăsăm pe tineri să nu știe ce a fost acest comunism. Timișoara are nevoie de un muzeu al revoluției, desigur, dar unul care să arate ororile acelui sistem și dificultățile acelor timpuri. Tocmai pentru a nu uita și să ajungem să avem peste 20-50 ani o altă generație care din elan sau pasiune pentru niște idei care inițial par juste, nici comunismul nu s-a născut din idei criminale, dar au dus la un dezastru”.

Întrebat cum vede rezolvarea situației omul de afaceri consideră că ”probabil e nevoie de o persoană, ca în alte situație, foarte hotărâtă, care să-i bată la cap, atât pe primar, cât și pe cei din ministere. Un om care poate să-i coalizeze în jurul său pe actorii care pot avea o înfluență, care pot pune umărul și contribui la așa ceva. Presupun că de asta e nevoie. De multe ori e vorba de un om sau o mână de oameni foarte hotărâți pentru a face ceva. Pentru Timișoara e foarte important”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.