Timișoara va avea un nou pod peste Bega. Vezi toate detaliile oferite...

Timișoara va avea un nou pod peste Bega. Vezi toate detaliile oferite de antreprenorul Ovidiu Șandor despre noul mega-proiect imobiliar VIDEO

0
DISTRIBUIȚI
Ovidiu Șandor
Ovidiu Șandor

Invitat în această seară la emisiunea PRESSALERT LIVE, omul de afaceri Ovidiu Șandor a vorbit despre noul său proiect, cartierul modern de locuințe și birouri planificat pe terenul fostei fabrici ILSA. Antreprenorul din Timișoara a oferit detalii interesante despre modul în care va colabora cu primăria inclusiv pentru construcția unui pod nou peste Bega.

Ovidiu Șandor a cumpărat de la Ovidiu Tender terenul pe care se afla fabrica ILSA pentru noul său proiect. După construirea complexului City Business Center din Timișoara și The Office din Cluj-Napoca, antreprenorul dorește să schimbe fața zonei aflate între malul Begăi și Bulevardul Take Ionescu. „Mă bucur foarte mult că din diversele proiecte studiate ca posibilitate de investiție cel mai bine s-a legat acest proiect. Acolo vom face un proiect nou, un cartier nou, care va îmbina partea de locuire, vor fi în jur de 1.200 de locuințe, cu partea de birouri, unde vom face un proiect foarte interesant, unul de generație nouă, plecând foarte mult de la cel pe care l-am făcut la Cluj, care rafinează proiectul inițial din Timișoara. Aducem acea experiență și o transpunem într-un concept și mai bun la Timișoara. Acolo se va naște zona de birouri cel mai bine pliată pe nevoile firmelor actuale. Vom aduce în zonă și o serie de servicii, spații multifuncționale care pot avea scopuri artistice.


O să avem în jur de 2.000 de locuri de parcare”, a declarat Ovidiu Șandor la PRESSALERT LIVE.

Pod nou peste Bega

Prin noul proiect va avea de câștigat și Primăria Timișoara, mai ales în ceea ce privește infrastructura, deoarece se dorește atât închiderea inelului 2 de circulație în zonă, dinspre strada Baader spre Pestalozzi, cât și construirea unui nou pod. În ambele cazuri finanțarea proiectelor e asigurată de partenerul privat. „Avem o colaborare cu primăria ca să ajutăm să închidă inelul 2 pe acea porțiune. Între Baader și Pestalozzi. Am agreat traseul acelui inel, inclusiv pe terenul pe care noi l-am achiziționat. Sprijinim primăria prin faptul că vom finanța noi proiectarea acelei porțiuni și intenția e să predăm proiectul primăriei pe cerințele specificate de primărie, cum e normal, dar făcut de o echipă profesionistă și cu experiență. Inclusiv un pod nou, care e de mult în plan. Noi vom finanța proiectarea… Am găsit soluția pentru a funcționa pentru oraș în primul rând și ajutăm prin a urgenta cumva lucrările de proiectare și a ne asigura că se obține un proiect coerent, ca atunci când va fi în execuție să nu existe probleme”, a precizat Ovidiu Șandor.

Noul proiect va demara cât de curând, deși antreprenorul a recunoscut că există probleme cu firmele de construcție la nivelul întregii țări, multe dintre acestea intrând în faliment, lipsa personalului fiind și ea problematică. Chiar și așa se preconizează că în anul 2021 proiectul să fie finalizat în bună măsură.

„Am lucrat toată vara de la PUZ la autorizații de construcție și suntem în plin proces de autorizare. Am și făcut o prezentare în Comisia de urbanism a orașului și proiectul a fost recepționat extrem de bine… Ne propunem să ne mișcăm cât de repede putem pe obținerea autorizațiilor, lucrări pregătitoare începem din acest an. Să curățăm șantierul, să facem un gard civilizat către bulevard. Vor merge ca la City Business Center, pe etape… Estimăm că în cinci ani de zile vom finaliza tot proiectul. Sperăm ca în 2021 o bună parte din proiect să fie finalizat. Viteza depinde și de cum va absorbi piața ceea ce vrem”, a mai spus Șandor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.