Parada fanfarelor, duminică, în Piața Operei. Vezi la ce festival din Timișoara...

Parada fanfarelor, duminică, în Piața Operei. Vezi la ce festival din Timișoara va participa maestrul Gheorghe Zamfir

0
DISTRIBUIȚI

2-festival-fanfare

Ultima duminică a lunii septembrie aduce în centrul Timişoarei, la ora 13.00, o paradă a fanfarelor, organizată cu prilejul celei de-a XVIII-a ediţii a Festivalului Fanfarelor, în coordonarea Centrului de Cultură şi Artă Timiş. Acesta va continua de la ora 16.00 cu un program muzical susţinut de fanfarele participante în incinta Iulius Mall.

La evenimentul care reuneşte anual tradiţionalele fanfare bănăţene vor participa fanfara garnizoanei timişorene, fanfarele „Pro amicitia” şi „Betel” din Timişoara, fanfara populară din localitatea sârbească Grebenaţ, cunoscutele fanfare cărăşene din Mercina şi Răcăjdia, cele din Recaş şi Giroc, şi fanfara Lambert Steiner din oraşul arădean Sântana. Invitat special al festivalului este Big Band Timişoara, al cărei dirijor este Franz Hoffner.

Folclor cu artiști îndrăgiți, în octombrie

În zilele de 5 şi 6 octombrie, CCAJT organizează festivalul naţional de folclor „Tradiţii la români”, aflat la a treia ediţie. Acesta va avea loc în sala Capitol a filarmonicii Banatul, iar spectacolele, programate de la ora 18.00, vor grupa ansambluri folclorice, solişti vocali şi instrumentişti de prim rang din întreaga ţară. În prima zi vor evolua pe scena festivalului ansamblul profesionist „Banatul” din Timişoara avându-i ca invitaţi pe Ramona Viţa şi Dumitru Teleagă, invitat special fiind Laura Lavric.


În aceeaşi seară, pe scenă vor mai urca ansamblul folcloric „Maria Tănase” din Craiova şi ansamblul profesionist „Drăgan Muntean” din Deva.

Ziua următoare va aduce pe scenă ansamblul profesionist „Banatul” cu soliştii Liliana Laichici, Mihaela Petrovici, Carmen Popovici Dumbravă, Nicu Novac şi Adriana Stanca, iar invitat special va fi Gheorghe Zamfir. În cea de-a doua zi a festivalului vor mai evolua ansamblul folcloric naţional „Transilvania” din Baia Mare şi orchestra „Cununa Transilvană” din Cluj. Intrarea este liberă, dar se face pe bază de invitaţii, care se pot ridica de la Centrul de Cultură şi Artă începând din 28 septembrie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.