Parcurs FANTASTIC pentru o echipă timișoreană în Liga Campionilor la minifotbal. Pe...

Parcurs FANTASTIC pentru o echipă timișoreană în Liga Campionilor la minifotbal. Pe ce loc a încheiat competiția europeană MAV Continental

0
DISTRIBUIȚI
MAV Continental, prezență bună în Liga Campionilor. Foto. European Minifootball Federation / Facebook
MAV Continental, prezență bună în Liga Campionilor. Foto. European Minifootball Federation / Facebook

Parcurs senzațional pentru timișorenii de la MAV Continental în Liga Campionilor la minifotbal 2016. Nicolae Costândana și compania au încheiat turneul desfășurat la finele săptămânii trecute în Slovenia pe locul 3. Bănățenii au jucat tot cu echipe româneșt ultimele partide. În semifinale au cedat în fața lui Juventus Sibiu și au învins-o apoi pe Boromir Rm. Vâlcea în finala mică.

Deși a făcut un miniEuro mai slab după titlurile consecutive cucerite, România și-a păstrat statutul de forță în minifotbal și a avut cele mai multe reprezentante la prima ediție EMF Champions League. Printre cele opt grupări românești participante s-a numărat și MAV Continental Timișoara.

Echipa în care se regăsesc nume cu experiență în fotbalul pe teren mare, precum portarul Raul Ionescu ori jucătorii de câmp Lucian Gavriluță, Nicolae Costândana, Ovidiu Vâlceanu și Cristian Utfineanț, a avut un parcurs excelent, până în semifinalele competiției.


În grupa P MAV a trecut cu 4-0 de Titiboys (Spania), cu 7-1 de Prezganje (Slovenia) și 2-0 de Neftochimik Burgas (Bulgaria). În următoarea fază, 16-imi, bănățenii au înregistrat un 2-1 cu Gamblers Most, au trecut cu același scor de FC Letka în optimi iar în optimi au avut parte de un duel dramatic cu Sairan din Kazahstan. Ovidiu Vâlceanu a deschis scorul, cazacii au egalat imediat prin Abdrassilov. După pauză Dvirnyy și-a dus echipa în avantaj, pentru ca timișorenii să egaleze pe final prin Andrei Moscalu. Tot Moscalul a transformat și penalty-ul decisiv de 4-3, după un joc plin de tensiune. După joc calificarea în semifinale a fost sărbătorită și cu jucătorii de la Boromir Rm. Vâlcea, care obținuseră calificarea pe terenul alăturat.

Consolare cu bronz!

Culmea, tot o echipă din țară i-a pus capăt parcursului celor de la MAV în Liga Campionilor 2016. Juventus Sibiu a învins-o cu 2-1, reușita timișoreană venind la 0-2 prin Gavriluță. Până la urmă bănățenii nu au plecat însă fără medalie. În finala mică, tot cu o trupă românească, Boromir Rm. Vâlcea, chiar formația care s-a bucurat de calificarea în Top 4 cu timișorenii, MAV s-a impus cu 2-0. Autorii golurilor care au consfințit un excelent loc 3 au fost Paulevici și Plopeanu. Cu 7 goluri marcate, Ovidiu Vâlceanu s-a numărat printre golgheterii competiției, alături de Andrei Mihăilă (Boromir) și Mircea Popa (Juve Sibiu).

În finala mare Juventus Sibiu a cedat în fața maghiarilor de la Aramis SE Mad Dogs la lovituri de departajare. Turneul final al Ligii Campionilor, aflat la prima ediție, s-a desfășurat pe parcursul a patru zile în orașul sloven Maribor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.