PDL există, trăiască Maria Barna

PDL există, trăiască Maria Barna

0
DISTRIBUIȚI

loredana codrut

PDL există şi i se rupe că electoratul vrea politicieni noi. Exact! Asta e singura concluzie logică pe care o putem desprinde din ultimele zile în care în PNL Timiş s-a dat o adevărată luptă între vechii liberali şi pedelişti. Miza? Locul III pentru lista cu candidați la Camera Deputaților. Dacă primele două locuri au fost adjudecate de Marilen Pirtea și Ben-Oni Ardelean, adică PDL și PNL, al treilea loc ar fi trebuit să îi fie dat lui Marian Vasile. Primarii PDL au avut însă o altă opinie și au decis că pentru locul III la Camera Deputaților candidatul perfect ar fi Petru Roman, primarul din Deta, care este trimis în judecată pentru conflict de interese.

La data la care PNL și PDL au fuzionat am râs copios. Am râs şi acum văzând cum PDL, cu toate apucăturile vechi și atât de urâte de români, și-a scos ghearele și a cerut să se facă voia sa, indiferent de urmări. Puterea primarilor PDL nu s-a văzut nicicând mai bine decât în lupta pentru desemnarea unui candidat pentru șefia CJ Timiș.


Cu o imagine publică pătată de faptul că este anchetat de DNA în dosarul privind închirierea spațiilor de la Aeroportul Timișoara, Alin Popoviciu a fost ales candidat. La acea dată, șeful PNL Timiș, Nicolae Robu, ne spunea că este de bine, meritocratic şi cu criterii! Rămași cu buza umflată în urma negocierilor pe care aflăm de la Roxana Iliescu că nici nu s-au sinchisit să le poarte, liberalii din Timiș au decis că totuși nu MAI e bine cu candidați certați cu legea. Am zis liberalii, căci pedeliștii se pare că se desprind greu de vechile obiceiuri. Să nu fiu înțeleasă greșit. Sigur că Dănuț Groza a descris bine povestea parității de pe liste ca fiind o golănie. Sigur că Robu voia să îl impună pe Marian Vasile pe locul III şi că Robu şi-a impus meritocraţii pe unde a poftit. Şi nu, nu vorbim de oameni care măcar au inteligenţa lui Marian Vasile. Însă pedeliștii să nu uite un lucru: au consimțit la „golănia” lui Robu de la alegerile locale în speranța că la parlamentare vor primi răsplata. Astfel că dacă Ștefan Sandu nu a fost ales viceprimar, pedeliştii ar fi dorit să își impună omul favorit pe poziția a treia.

Povestea s-a încheiat ca în Caragiale: Liliana Oneț pe locul III pentru Camera Deputaților, căci doi se ceartă, al treilea câștigă. Locul IV a fost adjudecat de Balint Petrescu, care are o vârstă demnă de luat în calcul, fiinde de două ori mai bătrân decât Marian Vasile ca să spun doar atât, ca o dovadă că PDL „înţelege” nevoia de schimbare. În vreme ce Vasile s-a retras din cursa pentru Senat, cea mai mare câștigătoare din PNL a fost Maria Barna. Astfel, după ce a trecut pe la PSD și UNPR, doamna Barna și-a adjudecat un loc, chiar și neeligibil, pentru lista pe care liberalii și pedeliștii s-au bătut crâncen. Bravo, doamna Barna!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.