Ion Ardeal Ieremia cere Consiliului Local Timișoara revocarea interdicţiei impuse pentru biciclişti...

Ion Ardeal Ieremia cere Consiliului Local Timișoara revocarea interdicţiei impuse pentru biciclişti în centru. Cu ce soluţii vine pentru reluarea circulaţiei

3
DISTRIBUIȚI

Adresa depusă de consilierul Ion Ardeal Ieremia pentru accesul biciclistilor în centru

La un an de zile după ce bicicliştilor din Timişoara li s-a interzis să circule prin centru, consilierul local PSD Timiş, Ion Ardeal Ieremia, a făcut o interpelare către CLT pentru a cere ca măsura să fie ridicată. În actul depus, Ieremia atenţionează că nu era de competenţa Comisiei de Circulaţie să impună o asemenea interdicţie, dat fiind faptul că astfel de reglementări trebuie să fie impuse de Consiliul Local Timişoara.

Ales pe lista PSD Timiş ca reprezentant al societăţii civile, Ieremia este regizor şi pasionat de mişcarea pe două roţi. Înainte de a fi ales local acesta a protestat în stradă alături de alţi biciclişti faţă de măsura pe care o consideră absurdă.


Motivul? În loc să amendeze bicicliștii care nu își adaptează viteza de deplasare în zonele aglomerate, administrația Robu a ales calea cea mai ușoară: interzicerea totală a mersului pe bicicletă prin centru.

„Am cerut să se renunțe la acea măsură prin care se interzice mersul pe bicicletă în centrul orașului, în zona pietonală. Documentul meu este foarte scurt, însă în cadrul plenului în care se va discuta voi veni și cu propuneri concrete pentru rezolvarea acestei probleme. Am văzut că măsura interzicerii bibicliștilor prin centru a avut și efecte bune, dar a născut și frustrări. Bicicliștii au și ei drepturi, la fel ca toate categoriile de participanți la trafic. Prin propunerile mele doresc să încurajăm mersul pe bicicletă, ca o modalitate de reducere a aglomerației din trafic. Am fost și în alte orașe precum Alba Iulia sau Cluj Napoca și am fost uimit să văd că toți participanții la trafic se respectă între ei fără să fie necesare astfel de restricții”, a declarat Ion Ardeal Ieremia pentru PRESSALERT.ro.

Concret, acesta are două propuneri: fie ca bicicliștii să aibă acces pe toate străduțele din centru, cu excepția piețelor, fie ca iubitorii de mișcare pe două roți să se poată deplasa prin tot centrul istoric pe bicicletă, însă cu o singură restricție: o limită de viteză de 5 km/h. Ardeal a mai completat și că „eu nu doresc să ridic aici aspectul legalității unei astfel de măsuri și nici nu doresc să purtăm discuții în contradictoriu în CL Timișoara. Doresc pur și simplu ca bicicliștii de bun-simț să fie repuși în drepturi, iar poliția locală să îi amendeze fără probleme pe cei care nu se conformează”.

3 COMENTARII

    • Hai sictir! primitiv ce esti! Te uiti la tari ca Olanda sau Suedia sau Danemarca cu admiratie si ai vrea sa fie si la tine la fel….NU SE POATE cu o asa mentalitate….Mars inapoi in grota si bucura-te in continuare de gaze si claxoane!

    • Ioane.. harababura e la tine in bostan! Stai in parc sau stai in casa . Dimineata e fromoasa soare si racoare.. da.. gradina-i mare .. hater esti.. nu am ce spune.. dar mai esti si prost cu spume

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.