Pianistul Teo Milea despre Timișoara – Capitală Culturală Europeană 2021: „Cu acest...

Pianistul Teo Milea despre Timișoara – Capitală Culturală Europeană 2021: „Cu acest titlu, ne punem pe harta lumii“ VIDEO

0
DISTRIBUIȚI

teo-milea

Teo Milea, muzicianul care a parcurs 9.000 de kilometri pentru a fi alături de timişorenii care au sărbătorit câştigarea titlului de capitală culturală, a fost invitat aseară la emisiunea PRESSALERT LIVE, unde a declarat că, prin această victorie, oraşul nostru reuşeşte să „conteze pe harta lumii“.

„Sunt timişorean până în măduva oaselor şi până la capăt de viaţă. A fost lejer să ajung acasă, am stat în scaune confortabile. Am schimbat un avion la Munchen, am găsit biletele care trebuiau, ultimele, şi am ajuns acasă. În 24 de ore de la primul telefon eram pe scenă. Vineri am fost cu lacrimi de bucurie în ochi. Am îmbrăţişat acest proiect şi îl duc până la capăt. Timişoara şi Asociaţia 2021 au pornit acest proiect care este foarte asemănător cu cariera unui artist. Când eşti pe cont propriu, când demonstrezi că ai reuşitt, toţi vor să se alieze cu tine.


Eu zic să vedem partea plină a paharului. Mă bucur de susţinerea oricărui alt oraş care vine în sprijinul nostru. Nu ne punem doar noi pe hartă. Cu acest titlu ne punem pe harta globală, a lumii“, este de părere artistul.

Visavis de implicarea lui în acest proiect, Teo Milea a mărturisit că va face tot posibilul să popularizeze Timişoara în Canada. „Ştiu deja mulţi de Timişoara. Chiar în ziua de sâmbătă am avut o emisiune de radio la Detroit. Voi avea nevoie de materiale cu care să le explic celor din Canada ce înseamnă acest titlu. Toronto e o zonă foarte americană, dar voi prezenta pe larg ce înseamnă titlul de capitală culturală. În 2021 Timişoara va lumina, va putea bate Los Angeles-ul. Îmi voi da tot concursul să mobilizez canadienii să vină să vadă oraşul Timişoara. Fac un apel la comunitatea artistică şi locală din Timişoara: e nevoie să fim împreună, să fim sudaţi toţi. Nu putem accepta bisericuţe. Cei care vor să mai bage beţe n roate, îi rog să stea deoparte“, a spus Teo Milea.

„Eu văd oraşul Timişoara schimbat. Sunt 11 luni de când am plecat şi am mai venit odată în această vară. Văd Timişoara schimbată în bine. Anul viitor va fi şi mai bine, sunt sigur că de la an la an lucrurile se vor schimba doar în bine. Eu sunt un optimist convins. Lucrurile vor merge pe un drum favorabil. Să nu uităm că vinerea trecută s-a scris o filă importantă în istoria recentă a Timişoarei“, a mai adăugat Teo Milea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.