Povestea emoționantă a unei fetițe din Timișoara care, la opt ani, învață...

Povestea emoționantă a unei fetițe din Timișoara care, la opt ani, învață să facă primii pași și să vorbească. Cum o poți ajuta să continue terapiile care fac minuni pentru ea

0
DISTRIBUIȚI

aicha

Aicha, o fetiță în vârstă de opt ani din Timișoara, și-a petrecut copilăria mai mult prin spitale și centre de recuperare, decât acasă. Micuța s-a născut prematur, fiind diagnosticată cu tetrapareză spastică, iar mai apoi cu retard de limbaj.

„Terapiile ne sunt de folos în lupta pentru normalitate”

Cristian Tulbure, tatăl fetiței, a făcut eforturi uriașe pentru ca Aicha să beneficieze de o serie de terapii, de-a lungul anilor, singurele care pot ajuta la recuperarea micuței. Astfel, în urmă cu câteva luni s-a întâmplat un miracol: Aicha a reușit să facă singură primii patru pași, cu ajutorul unui costum special și cu foarte puțin sprijin.


De asemenea, fetița a început să și vorbească în fraze.

„Chiar dacă sunt pași puțini, pentru noi sunt rezultate imense, dar costisitoare. Fondurile au provenit din direcționarea celor 2%, sponsorizări ale impozitului pe profit și din două evenimente de strângere de fonduri. Pentru asta vă sunt super recunoscător, fiindcă nimic nu bucură inima unui părinte ca și sănătatea sau progresul propriului copil”, povestește Cristian Tulbure.

Doar în acest an, micuța a beneficiat de zeci de ore de terapii acasă, plus mai multe sesiuni la un centru din Alba Iulia și două la Barcelona. Peste doar trei zile, Aicha ar trebui să plece din nou la Barcelona, unde o așteaptă două săptămâni de terapii, care costă aproape 3.500 euro și care trebuie plătite din buzunarul părintelui. „Aceste terapii ne-au fost și sunt în continuare de foarte mare folos în lupta pentru normalitate. Pentru a putea beneficia încă o dată de această terapie, ne mai lipsesc aproximativ 6.000 lei”, spune tatăl Aichei.

Oamenii cu suflet mare care doresc să contribuie la recuperarea fetiței, pot face donații în următoatele conturi:

Cont lei: RO75 BTRLRONCRT 0305723101
Cont euro: RO25 BTRLEURCRT 0305723101
Nume banca: Banca Transilvania
Nume asociatie: Asociatia Copiii,Zambete si Vise
SWIFT: BTRLRO22

Mai multe informații despre boala Aichei, dar și despre tratamentele pe care le urmează, sunt disponibile AICI!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.