Primar trimis în judecată de procurorii timișoreni, pentru deturnare de fonduri. Ce...

Primar trimis în judecată de procurorii timișoreni, pentru deturnare de fonduri. Ce spune rechizitoriul

0
DISTRIBUIȚI

giurgelea-650x435

Primarul comunei arădene Vârfurile a fost trimis în judecată pentru deturnare de fonduri. Informația vine de la reprezentanții Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Timișoara.

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Timişoara au finalizat urmărirea penală şi au dispus trimiterea în judecată a inculpatului Radu Tiberiu Giurgelea, pentru săvârşirea infracţiunii de deturnare de fonduri în formă continuată.

În rechizitoriul întocmit în cauză, procurorii au reţinut că „în data de 11 mai 2012, inculpatul, în calitate de primar şi ordonator de credite al comunei Vârfurile, jud.


Arad, a dispus, în baza aceleiaşi rezoluţii infracţionale, efectuarea unui număr de 9 plăţi utilizând astfel, fără respectarea destinaţiei prevăzută de H.G. 255/2012, suma de 173.998,62 lei din suma totală de 355.000 lei ce fusese alocată comunei pentru plata unor arierate. Prejudiciul cauzat bugetului de stat prin activitatea infracţională a inculpatului este în sumă de 173.998,62 lei, acesta fiind recuperat parţial astfel încât, pentru diferenţa de 87.239,62 lei, A.J.F.P. Arad – Serviciul fiscal Orăşenesc Sebiş s-a constituit parte civilă în procesul penal”.

Plățile au fost efectuate pentru mai multe societăți comerciale.

În plus Giurgelea a fost declarat incompatibil de către ANI, primăvara aceasta, pentru că în paralel cu funcția de edil a fost administrator al S.C. Ro-Marg Prod S.R.L., încălcând astfel dispozițiile art. 87, alin. (1), lit. d) din Legea nr. 161/2003.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.