Rămâne stabilit: mâine avem miting pentru centură, Robu l-a chemat şi pe...

Rămâne stabilit: mâine avem miting pentru centură, Robu l-a chemat şi pe Grindeanu. Câţi participanţi aşteaptă

1
DISTRIBUIȚI

protest-colectiv11

Vom avea miting, NU concert! Asta a anunţat primarul Timişoarei, Nicolae Robu, despre acţiunea de protest programată pentru sâmbătă, la ora 11.00, în Piaţa Victoriei, prin care speră să atragă atenţia guvernului că finanţarea centurii de Sud trebuie să se facă cu celeritate.

Zilele trecute, Robu anunţa pe Facebook că a trimis o adresă către CNADNR pentru a afla mai exact când vor începe lucrările la centura de ocolire a Timişoarei şi că dacă va primi răspuns în timp util nu va mai organiza un miting, ci un concert pentru a sărbători vestea bună. Funcţionarii de la CNADNR nu s-au mişcat destul de rapid, astfel că mitigul de mâine, despre care primarul ţine să sublinieze că este unul apolitic, va avea loc conform panurilor iniţiale.

Despre participarea la protest, edilul a comentat că „nu ştiu să vă spun, la acea primă consultare a mea a cetăţenilor au fost cred că vreo 90.000 care au acceptat că dacă se uită la materialul respectiv, implicit, vor fi acceptaţi ca susţinători ai centurii Timişoarei.


Evident că nu mă aştept să vină atâţia oameni dar, în mod normal, fiind vorba despre un miting apolitic, l-am invitat şi pe domul preşedinte al Consiliului Judeţean Timiş, domnul Sorin Grindeanu. Nu ştiu, nu am primit încă răspuns, i-am trimis un SMS. Eu am făcut apelul generic, nu eu sunt organizator al mitingului, am făcut apelul generic. Mitingul nu este impotriva nimănui, nu este nici împotriva fostului guvern, nici împotriva actualului guvern, este un miting pentru centura Timişoarei”.

La cererea PRESSALERT.ro primarul a explicat şi de ce el are voie să organizeze un miting în Piaţa Victoriei, în vreme ce în trecut alţi protestatari au fost trimişi să îşi exprime nemulţumirile în faţa Prefecturii Timiş, pe motiv că deranjează oamenii care se plimbă prin centru. „E cu totul şi cu totul altă anvergură a participării decât a fost atunci. Am fost de partea celor care au protestat şi eu sunt împotriva tăierii pădurilor, era un alt nivel de capacitare a populaţiei şi pentru fiecare lucru trebuie să luăm deciziile adecvate. Piaţa Victoriei o să fie, câtă vreme sunt eu primar, loc pentru orice fel de manifestare, dar la ora actuală centura Timişoarei este cea mai mare durere a timişorenilor, de accea mitingul pentru centură se va ţine în Piaţa Victoriei”, a spus acesta.

UPDATE Chiar dacă CNADNR a trimis un răspuns scrisorii deschise a edilului, în care se precizează că centura este inclusă în Masterplanul de Transport, mitingul de mâine va avea loc conform programului.

Foto: Arhivă

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.