Scrima a acaparat din nou centrul Timișoarei. Ce a spus Mihai Covaliu,...

Scrima a acaparat din nou centrul Timișoarei. Ce a spus Mihai Covaliu, președintele federației, după acțiunea de promovare din Piața Operei GALERIE FOTO

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-286444906">
scrima-covaliu-1
Scrimă în Piața Operei la FlashMob România

Timișoara s-a raliat altor zece orașe în acțiunea FlashMob România a FR Scrimă. Și în acest an Mihai Covaliu, președintele forului care se poate mândri cu unicul aur la Rio 2016, a ales să vină în Capitala Banatului. Zeci de sportivi tineri și de mare perspectivă au oferit celor prezenți o demonstrație cu câteva partide atractive.

Pe lângă sportivii consacrați de la CSU Poli Timișoara, Silviu Roșu și Anca Săveanu, au fost invitați să participe la evenimentul din Piața Operei. Organizatorii s-au temut puțin de ploaie, dar în cele din urmă vremea a ținut cu ei. Roșu a încercat chiar să imite lovitura ”șablon” a Anei Maria Brânză din Brazilia într-un duel demonstrativ. În timp ce Anca Săveanu a reușit să se impună în jocul-mixt, special pentru spectacol.

Acțiunea s-a încheiat cu o sesiune de autografe din partea lui Mihai Covaliu, președintele FR Scrimă, prezent la fața locului. ”Mă bucur că nu a plouat. Domnul primar a fost alături de noi, ceea ce spune multe despre Timișoara. Felicitări pentru 2021, capitală europeană, și după cum se vede lucrurile sunt pe calea cea bună aici la Timișoara prin acest FlashMob. Vom fi din nou prezenți cu ocazia turneului internațional de pe 8 și 9 octombrie de floretă feminin. Timișoara e la înălțime în ceea ce privește sportul. Cu scrima e pe drumul cel bun, au fost mulți copii în centru. Dacă nu facem acești pași mici nu vom avea performeri pe viitor. Timișoara e un loc drag mie. Domnul profesor Mircea Chiș pune mult suflet și nu pot să-l refuz când primesc o invitație, am și stat de vorbă legat de competiția internațională”, a declarat Mihai Covaliu.

Fostul campion olimpic a vorbit și despre performanța de la Rio de Janeiro și impactul acesteia în scrima românească. ”Ne-am bucurat foarte mult că scrima a reușit să aducă această medalie pentru România. A fost prima pentru noi la Rio. E o urmă de regret că a fost și singura medalie de aur, dar ne bucurăm că scrima, în continuare, este în vârful performanței de la noi din țară. Spada feminină și-a îndeplinit obiectivul și și-a încununat visul spulberat la Londra 2012. Avem nevoie de răbdare, muncă, oameni care să ne ajute, având aceste ingrediente performanțele vor continua să apară. Se observă că oamenii sunt mai interesați de acest sport, în momentul în care vom face mai multe astfel de acțiuni scrima va fi o opțiune serioasă pentru tinerii și copiii din România. Avem în plan un proiect, trebuie să mai muncim, în viitorul apropiat să reușim să introducem scrima în școli, măcar unde profesorii sunt familiarizați cu acest sport”, a concluzionat Covaliu.

Următoarea etapă de Cupă Mondială la floretă juniori la feminin are loc la Timișoara, în perioada 8-9 octombrie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.