Ședință-fulger la primul termen de judecată pe fond al dosarului finanțării ilegale...

Ședință-fulger la primul termen de judecată pe fond al dosarului finanțării ilegale a echipei de fotbal patronată de Marian Iancu. Vezi ce eroare esențială a făcut instanța

0
DISTRIBUIȚI

ciuhandu-cojocari-boncea-proces

Ședință extrem de scurtă la primul termen de judecată, la Tribunalul Timiș, în dosarul în care fostul primar Gheorghe Ciuhandu, secretarul primăriei Ioan Cojocari și alți actuali sau foști angajați ai Primăriei Timișoara au fost acuzați că au produs un prejudiciu de 31.669.417,71 lei bugetului local prin faptul că s-au dat bani clubului de fotbal Politehnica, care funcționa în cadrul unei societăți pe acțiuni, și s-au făcut decontări ilegale.

Fostul primar Gheorghe Ciuhandu a venit însoțit de soția sa și de fostul consilier Flavius Boncea.


Fostul director al Direcției Patrimoniu din Primăria Timișoara, Nicușor Miuț, a fost adus sub escortă din penitenciar, stând în boxă sub supravegherea gardienilor, iar fostul viceprimar Adrian Orza a ajuns în sala de judecată după ce începuse apelul inculpaților. La termen au fost prezenți și toți ceilalți inculpați, adică Staia Martin, Munteanu Mirel Florin, Pintilie Alina, Dumitru Delia Ileana, Mihalache Teodora Violeta, Dimitriu Mariana și Haracicu Smaranda Maria.

Consilierul juridic al primăriei Timișoara a solicitat întredptarea unei erori în citarea municipalității. Tribunalul Timiș a citat la proces, ca parte civilă, Primăria Muncipiului Timișoara, deși ar fi trebuit să fie „PMT, prin primar”, pentru a vorbi de o persoană cu personalitate juridică. Atât avocații, cât și procurorul DNA, au considerat că nu a fost îndeplinită corect citarea părților și au solicitat stabilirea unui nou termen de judecată.

Instanța a dispus recitarea părților și, de asemenea, a solicitat Primăriei Timișoara să precizeze din nou, în scris, dacă își menține constituirea de parte civilă pe care a făcut-o în perioada anchetei penale. În plus, avocaților li s-a cerut ca până la următorul termen de judecată să precizeze în scris ce probe contestă și ce alte probe doresc să fie administrate.

Următorul termen de judecată a fost stabilit pentru data de 19 octombrie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.