Şefa Serviciului de Resurse Umane din Primăria Timişoara ascunde informațiile de interes...

Şefa Serviciului de Resurse Umane din Primăria Timişoara ascunde informațiile de interes public după modelul Robu

0
DISTRIBUIȚI

rodica aurelian 1 p

Nu mai este un secret pentru nimeni faptul că primarul Timişoarei, Nicolae Robu, jigneşte jurnaliştii care îi pun întrebări legate de subiecte incomode. Fie că acuză că sunt plătiţi de grupuri de interese, că şi-au cumpărat diplomele sau îi ameninţă cu DNA, Robu se străduieşte pe orice cale să închidă gura jurnaliştilor care nu îi ridică osanale. Iar exemplul oferit de nenumărate ori de primar în mod public este urmat şi mulţi din şefii de direcţii din Primăria Timişoara. Instruiţi de şeful lor să nu ofere informaţii telefonice legate de subiecte de interes, cei care conduc diverse departamente nu mai pot fi contactaţi numai prin intermediul cererilor în baza Legii 544. De fapt, ideea i-a aparţinut primarului Nicolae Robu, care în prezent, refuză din nou, la fel ca în trecut, să numească un purtător de cuvânt la primărie. În vreme ce Alina Pintilie, şefa Direcţiei de Comunicare, care a fost desemnată şi purtător de cuvânt este trasă pe linie moartă fiind judecată în dosarul finanţării Poli, de Comunicarea din Primărie se ocupă …cine poate. Aşa se face că nici cererile în baza Legii 544 nu sunt tratate cu seriozitate.

Spre exemplu, în vara acestui an, PRESSALERT.ro a cerut Primăriei Timişoara următoarele informaţii: numărul şi numele angajaţilor care au urmat cursuri de pregătire plătite din bani publici în anul 2016, denumirea cursurilor urmate de fiecare angajat, precum şi sumele aferente cheltuielilor legate de cazare, transport şi pregătire. Cu toate că legea spune că solicitările jurnaliştilor ar trebui să aibă prioritate, răspunsul primăriei este mereu acelaşi: din cauza volumului mare de lucru vom răspunde solicitării dumneavoastră în termen de 30 de zile. Dacă termenul avansat de primărie este un în acordul legii, multe din răspunsurile primite sunt în total dispreţ faţă de prevederile legale. Astfel, la cererea legată de numărul de angajaţi care au urmat cursuri de pregătire plătite din bani publici, Rodica Aurelian, şefa Serviciului de Resurse Umane din Primăria Timișoara ne-a trimis un răspuns în bătaie de joc pe, care îl puteți vedea în imaginea de mai jos.

Rodica Aurelia, şefa Serviciului de Resurse Umane refuză să ofere informţii de interes public

Trebuie spus că PRESSALERT.ro a cerut informațiile de mai sus, pentru a afla cât au costat cursurile de pregătire din bani publici la care ”jurnalistele” PMT au luat parte în vara acestui an, la Mamaia, conform imaginilor de pe Facebook.


Chiar dacă tinerele ”jurnaliste” Daniela Știr sau Elena Ișfănuț nu s-au sfiit să posteze pe Facebook poze din „excursia” de la mare, șefa Servicului Resurse Umane a invocat caracterul secret al informațiilor solicitate de PRESSALERT.ro.

Aurelian nu este la prima ispravă de acest gen, răspunsurile în care refuză să respecte legea fiind pentru ea un obicei. Spre exemplu, la solicitarea PRESSALERT.ro de a ne se spune câți din angajații Direcției de Comunicare au studii în domeniul publicității și al promovării, Aurelian ne-a trimis că consultăm organigrama primăriei. Fie doamna Aurelian nu cunoaște faptul că organigrama este doar o schemă care explică modul în care serviciile sunt subordonate direcțiilor și viceprimarilor sau primarului, fie aceasta se crede mai presus de lege. Site-ul nostru a retrimis cererea legată de pregătirea angajaţilor de la Comunicare şi vă va prezenta şi răspunsul primăriei, după ce îl vom primi. Mai jos vă prezentăm o serie de imagini preluate de pe Facebook, din concediul plătit din bani publici în care au fost ”jurnalistele” PMT în vara acestui an, alături de consiliera primarului Nicolae Robu, Sanda Greblă. Conform postărilor de pe Facebook, jurnalistele au fost cazate la Hotel Condor, în Mamaia

Sursă foto: Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.