Škoda Octavia RS 230 – record oficial de viteza pe Transfăgărășan (P)

Škoda Octavia RS 230 – record oficial de viteza pe Transfăgărășan (P)

0
DISTRIBUIȚI

skoda_octavia_transfagarasan_900

In dupa-amiaza zilei de 28 septembrie 2016, celebrul traseu de 12,3 km ce leaga Balea Cascada de Balea Lac a fost inchis circulatiei publice pentru tentativa de doborare a recordului existent de viteza. Pilotul Andrei Mitrasca si navigatoarea Magda Matei au reusit sa doboare acest record, parcurgand distanta in doar 8 minute 26 secunde si 160 miimi.

Circulatia a fost inchisa intre orele 12,00 si 15,00, intre Balea Cascada KM 116 + 800 (start) si Balea Lac KM 129 + 100 (sosire). Echipajul romanesc a reusit sa doboare recordul stabilit in 2015 de italianul Fabio Barone, cu un Ferrari 458 (9’13” 442), reusind sa scada timpul la sub 9 minute, si anume 8’26”160.

Masina cu care s-a reusit aceasta performanta este o Škoda Octavia RS 230 CP, 2.0 TSI DSG, echipata cu anvelope Dunlop SP Sport Maxx.


Modelul care a doborat acest record este un model cu dotari de fabrica echipata stoc, fara a i se fi adus modificari ulterioare.

Noul record a fost omologat de Federatia Romana de Automobilism Sportiv, prezenta la fata locului. Federatia a pus la dispozitie aparatura omologata de cronometrare TAG Heuer.

„Sunt foarte bucuros ca am reusit sa luam recordul. De cand am vazut timpul realizat de Ferrari am considerat ca este o invitatie pe care nu o pot refuza. Au fost necesare multe avize, multe aprobari si a fost nevoie ca cineva sa aiba incredere in mine si in Magda ca putem sa luam recordul cu o masina „normala”, destinata publicului larg. Nu am atins viteze foarte mari, dar am putut sa fortam pe viraje si sa tinem un ritm ridicat. Ne-am simtit foarte bine in masina, mai ales ca am mai concurat impreuna la Raliul Sibiului in 2014, chiar pe acest traseu. Am avut noroc si cu vremea care putea sa ne dea peste cap toate eforturile”, a declarat pilotul Andrei Mitrasca.

Vlad Rusu, Brand Manager Škoda Romania, a declarat: „Škoda are Motorsport-ul in sange si sustinem performanta ori de cate ori putem. Mi-a placut de la bun inceput ideea de a incerca sa aratam ce putem realiza cu o masina de familie, si am sustinut proiectul fara nicio ezitare”.

Škoda Octavia RS 230 este cea mai puternica dintre nivelele de echipare ale modelului Octavia. Modelul Octavia RS 230 se comercializeaza prin Procar – Centru Škoda Timisoara (Calea Sagului 138B) si poate fi achizitionata la un pret incepand de la 28.500 euro cu TVA.

Sursa procar-skoda.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.