Declarație șoc a administratorului de la Zoo: ”Această zebră se juca foarte...

Declarație șoc a administratorului de la Zoo: ”Această zebră se juca foarte mult. Se arunca foarte tare în groapa de nisip”

3
DISTRIBUIȚI

14388931-1236644099726232-1897946331-n-465x390Zebra Shakira a cam vrut să moară. Aceasta e ideea lansată de reprezentanții grădinii zoologice Timișoara. administratorul povestește că aceasta… se arunca violent în groapa cu nisip. Shakira a fost primită cadou, împreună cu partenerul ei, Oplion, de la Continental Automotive Products, companie care a preluat zebrele de la un circ de lângă Koln (Germania). Conform legii, în această țară, nu mai este permisă exploatarea animalelor sălbatice în astfel de demersuri.


Ideea era să I se ofere o viață mai bună la Timișoara. Îngrijitorii de la zoo spun că zebra era ”perfect adaptată și jucăușă”.

Claudiu Chira, administratorul grădinii zoologice sugerează că zebra aproape s-a sinucis: ”Noi bănuim că a fost un șoc care s-a produs când zebra se juca. La orice mișcare bruscă, chiar o sperietură puternică sau o cădere, zebra poate face această colică, iar această zebră se juca foarte mult. Se arunca foarte tare în groapa de nisip. Îngrijitorii povesteau că se aruncă foarte tare acolo. Putea fi și acela un factor declanșator”.

Zebrele au în habitat o groapă în care fac ”băi” de nisip. Nimeni nu a putut să ne spună cât nisip se afla în aceasta. La necropsie s-a stabilit că zebra a murit în urma unei colici, nu avea paraziți și nici nu îngurgitase hrană nepotrivită. Chira susține că zebrele sunt animale sensibile, care pot face întorsătură de mațe de la simplul fapt că se agită.

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.