Timișoreanul Petru Andea, membru în Consiliul Național de Etică, despre scandalul „Kovesi...

Timișoreanul Petru Andea, membru în Consiliul Național de Etică, despre scandalul „Kovesi plagiat”: „Pe domnul Ghiță l-am cunoscut mult mai târziu”

0
DISTRIBUIȚI

kovesi-1024x816

Profesorul timișorean Petru Andea, membru în Consiliul Național de Etică care a luat decizia că Laura Codruța Kovesi nu a plagiat, a explicat, pentru PRESSALERT.ro, cum s-a ajuns la această concluzie.

Petru Andea: „Eu sigur nu am vorbit cu domnul Ghiță”

„Am făcut parte din Consiliul Național de Etică. Conform procedurilor, Consiliul Național de Etică, pentru anumite cazuri, solicită comisiei de experți. În cazul acesta, ministerul a desemnat o comisie de experți care a prezentat un raport. Eu, ca profesor de Electrotehnică, nu pot să judec pe fond un raport al unei comisii de experți, toți experți în Drept, dar raportul a servit drept bază pentru decizia Consiliului Național de Etică, decizie care, de asemenea, a fost trimisă la minister întrucât noi, neavând personalitate juridică, și conform legii, răspunderea juridică revine ministerului și ministerul a luat decizia pe care a considerat-o legală, în baza raportului nostru.


Deci, noi în baza raportului experților am întocmit un raport al Consiliului Național de Etică pe care l-am înaintat ministerului și ministerul a decis. Experții nu făceau parte din Consiliul Național de Etică, erau din afară. Practica vieții politice din ultimii ani arată că și de acum zece ani se răscolesc lucrurile, darămite de acum patru ani. Se poate întâmpla și legea prevede că oricând se poate formula o contestație vizavi de un plagiat”, a declarat Petru Andea, profesor la Universitatea Politehnica din Timișoara.

Întrebat dacă Sebastian Ghiță a vorbit cu el sau cu alți membrii din Consiliul Național de Etică, Petru Andea a afirmat „eu sigur nu am vorbit cu domnul Sebastian Ghiță, nu știu dacă restul au vorbit. La vremea aia, nu părea asta o problemă. Eu l-am cunoscut pe domnul Ghiță mult mai târziu, după vreo doi ani l-am cunoscut”.

Vă reamintim că, ieri, deputatul Sebastian Ghiță s-a autodenunțat la Parchetul General. Acesta susține că, împreună cu alți demnitari ai statului român, a participat la falsificarea raportului tehnic de expertiză a tezei de doctorat a procurorului-șef DNA, Laura Codruța Kovesi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.