Timișul, printre județele în care s-au înregistrat cele mai multe cazuri de...

Timișul, printre județele în care s-au înregistrat cele mai multe cazuri de pojar, în acest an. Care este cauza și ce recomandă Ministerul Sănătății

0
DISTRIBUIȚI

bebelus_spital

Timișul se numără printre județele în care au fost înregistrate cele mai multe cazuri de rujeolă, în acest an. Potrivit statisticilor făcute publice de Ministerul Sănătății, au fost înregistrate 75 de cazuri de îmbolnăviri, fiind raportat și un deces în județul nostru. Alți doi copii au murit în județul Arad, în primele nouă luni ale acestui an.

Ministerul anunță, astăzi, că cele mai multe cazuri de rujeolă au fost înregistrate în județele: Mureș — 163, Bistrița — 128, Arad—123, Cluj — 90, Timiș—75.

„Majoritatea cazurilor reprezintă focare în comunitățile cu acoperire vaccinală scăzută.


Ca intervenție în focare au fost organizate acțiuni de vaccinare cu RRO a copiilor incomplet vaccinați sau nevaccinați. În zonele afectate, Institutul Național de Sănătate Publică recomandă vaccinarea copiilor la vârsta de 7 luni cu refacerea vaccinului la vârsta normală de 1 an. De asemenea, reamintim că există suficiente doze de vaccin pentru toți copiii care au nevoie de imunizare”, precizează Ministerul Sănătății.

Vă reamintim că reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Timiș au anunțat faptul că, doar într-o singură lună, aproape 100 de părinți au semnat că nu doresc să-și imunizeze copilul împotriva rujeolei, boala cunoscută popular drept „pojar”. Acoperirea vaccinală în județul nostru este de 70%, în acest moment, în farmacia instituției mai sunt peste 8.500 de doze de vaccin împotriva rujeolei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.