Trei copii din Timișoara au demonstrat că dizabilitatea poate fi învinsă: au...

Trei copii din Timișoara au demonstrat că dizabilitatea poate fi învinsă: au obținut aur și argint la un concurs internațional de înot. Cum au reușit FOTO

0
DISTRIBUIȚI
fundatia speranta
Medalii de aur și argint pentru trei copii cu dizabilități din Timișoara.

Performanță demnă de toată lauda obținută de trei copii cu dizabilități intelectuale din Timișoara. Mario Silvestru, Cupșa Andrei și Alexandru Toma, beneficiari ai Fundației de Abilitare „Speranța”, sub conducerea antrenorului Marius Pârjol, s-au întors de la o competiție de talie internațională cu medaliile de aur și argint, la înot.

„Terapia poate duce la performanță”

Astfel, grupul de copii din Timișoara a reușit să transforme terapiile în performanță, instaurând înotul, practicat ca metodă de recuperare, la rang de disciplină olimpică. Aceștia au obținut, pentru al doilea an consecutiv, o serie de rezultate sportive deosebite la competiția „Special Olympics”.

De data aceasta, sportivii de la Fundația de Abilitare ”Speranța” din capitala Banatului au avut onoarea de a fi unicii reprezentanți ai României în cadrul Special Olympics Open Games. Acesta este un eveniment sportiv internațional organizat sub egida Special Olympics și destinat persoanelor cu dizabilități intelectuale. Competiția a avut loc la Liov, Ucraina, la mijlocul lunii septembrie, și a reunit un număr de 600 de participanți din opt țări.

Cei trei copii cu dizabilități intelectuale, precum și antrenorul Marius Pârjol, au constituit „o formulă de succes, care a adus o nouă victorie internațională în palmaresul sportiv al fundației, demonstrând nu numai că dizabilitatea poate fi învinsă, ci și că terapia poate duce la performanță, în condițiile unei voințe de fier și a perserverenței în muncă”, transmit reprezentanții Fundației de Abilitare „Speranța”.

Sportivii timișoreni au reușit performanța de a ocupa primele locuri pe podiumul premianților.


Astfel, Silvestru Mario a obținut locul 1 și medalie de aur la înot, 50 m craul, locul 2 și medalie de argint – înot 25 m craul, Cupșa Andrei: locul 2 și medalie de argint – înot 25 m spate, locul 5 – înot 50 m craul, iar Toma Alexandru: locul 4 – înot 50 m craul, locul 4 – înot 25 m craul.

”Ne bucurăm că am avut ocazia să participăm din nou, ca unici reprezentanți ai țării noastre, la un concurs de asemenea dimensiuni. Eforturile copiilor au dat roade, prin rezultatele excelente pe care le-au obținut. Avem planuri ambițioase. Ne gândim să fructificăm experiența noastră de până acum și sperăm că vom putea organiza și noi, la Timișoara, un concurs similar, de talie internațională, cu sprijinul Special Olympics”, spune Marius Pârjol, antrenorul echipei și kinetoterapeut la Fundația de Abilitare ”Speranța”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.