Motivul pentru care Nicolae Robu și-a dat voie să protesteze în Piața...

Motivul pentru care Nicolae Robu și-a dat voie să protesteze în Piața Victoriei. Cum s-a promovat mitingul ”apolitic” de primărie

0
DISTRIBUIȚI

Mitingul "apolitic" pentru centura de Sud a fost promovat pe site-ul Primăriei Timişoara

Mitingul pentru centura de sud a Timişoarei s-a dovedit a fi un eşec. Cu toate că primarul Nicolae Robu a promovat acţiunea zi de zi pe Facebook, doar 200 de oameni au ieşit sâmbătă, de la ora 11.00, în Piaţa Victoriei din Timişoara, pentru a susţine demersul organizat, conform edilului, de o asociaţie.

Deși Robu a ţinut să precizeze că mitingul a fost unul apolitic, singurii oameni politici care au luat parte la eveniment au fost membri PNL, iar mulți dintre participanți erau membri ai aceleiași formațiuni. Senatorul Ben-Oni Ardelean şi deputatul Horia Cristian au ieşit în piaţă pentru a-l susţine pe primar, în vreme ce parlamentarii din aripa PDL a PNL, Alin Popoviciu, Cornel Sămărtinean şi Vasile Blaga nu au considerat că mitingul este atât de important încât să iasă în stradă.

Însă acţiunea asociaţiei al cărei nume rămâne un mister a fost promovată în mod cu totul inedit: printr-un anunț pe site-ul Primăriei Timişoara.


Chiar dacă de-a lungul timpului în urbea de pe Bega au avut loc mai multe proteste importante, precum cel împotriva corupţiei, organizat ca urmare a tragediei de la clubul Colectiv, sau proteste împotriva tăierii pădurilor, acestea nu s-au bucurat de promovare pe site-ul Primăriei Timişoara. Ba mai mult, Robu le-a interzis nemulțumiților să protesteze în locaţia în care lui şi-a dat voie, pe motiv că aceştia ar deranja oamenii care trec prin Piața Victoriei ca să se relaxeze.

La cererea PRESSALERT.ro, primarul a explicat, vineri, de ce el are voie să organizeze un miting în Piaţa Victoriei, în vreme ce în trecut alţi protestatari au fost trimişi să îşi exprime nemulţumirile în faţa Prefecturii Timiş. „E cu totul şi cu totul altă anvergură a participării decât a fost atunci. Am fost de partea celor care au protestat şi eu sunt împotriva tăierii pădurilor, era un alt nivel de capacitare a populaţiei şi pentru fiecare lucru trebuie să luăm deciziile adecvate. Piaţa Victoriei o să fie, câtă vreme sunt eu primar, loc pentru orice fel de manifestare, dar la ora actuală centura Timişoarei este cea mai mare durere a timişorenilor, de accea mitingul pentru centură se va ţine în Piaţa Victoriei”, a spus acesta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.