Un nou val de migranți, oprit de polițiștii de frontieră din Timiș...

Un nou val de migranți, oprit de polițiștii de frontieră din Timiș la granița de vest. Vezi din ce țări veneau

0
DISTRIBUIȚI

politia-de-frontiera-noaptea

Poliţiştii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Timişoara, în cooperare cu jandarmii timişeni și lucrători din cadrul Poliției Sânnicolau Mare, au depistat, în cadrul acţiunilor de supraveghere desfăşurate la frontiera de sud-vest, 15 migranţi care încercau să treacă ilegal frontiera din Serbia.

A fost vorba de două grupuri, care au încercat să intre în România la distanță de câteva ore unul de celălalt. Primul, azi noapte, în jurul orei 00.20, a fost reperat de un poliţist de frontieră din cadrul S.P.F. Jimbolia, aflat în serviciu la sistemul de supraveghere pe timp de noapte. Grupul de persoane se deplasa pe jos, peste câmp, la 300 de metri de frontiera cu Serbia.


Poliţiştii de frontieră împreună cu lucrători din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Timișoara au depistat în vegetația din zonă, în apropierea localităţii Jimbolia, 11 persoane (opt bărbaţi, o femeie şi doi copii), care au fost preluate şi transportate la sediul Poliţiei de Frontieră, pentru cercetări. Persoanele în cauză nu aveau documente de identitate asupra lor, iar în urma verificărilor preliminare s-a stabilit că sunt opt cetăţeni sirieni, un irakian, un sudanez şi un palestinian. Adulţii au vârste cuprinse între 20 și 30 de ani, unul dintre cei doi copii are câteva luni şi celălalt, 2 ani. De asemenea, persoanele adulte au declarat că au plecat din Serbia cu intenţia de a ajunge într-un stat din vestul Europei.

Al doilea grup a fost surprins în această dimineață, în jurul orei 8.00, de poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F. Sannicolau Mare, cu sprijinul lucrătorilor din cadrul Poliției Sannicolau Mare. Aceștia au depistat, pe direcţia localităţii de frontieră Colonia Bulgară, patru persoane, mai exact o familie de cetățeni irakieni formată din doi adulți și doi copii, care nu își justificau prezenta în zonă. Grupul a fost condus la sediul Sectorului Poliţiei de Frontieră Sânnicolau Mare unde s-a stabilit că persoanele au trecut frontiera din Serbia.

Poliţiştii de frontieră timişeni efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de trecere frauduloasă a frontierei de stat, fiind contactate autorităţile sârbe pentru cercetarea în comun a evenimentelor şi punerea în aplicare a acordului de readmisie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.