ACS Poli se pregătește de al doilea duel al sezonului cu Viitorul...

ACS Poli se pregătește de al doilea duel al sezonului cu Viitorul lui Gică Hagi. Ionuț Popa confirmă apariția unui nou atacant în lotul timișorean

0
DISTRIBUIȚI
Ionuț Popa are parte de un șir de ghinioane la Timișoara
Ionuț Popa a avut parte de un șir de ghinioane la Timișoara

ACS Poli Timișoara revine la jocurile de campionat după pauza pentru jocurile echipei naționale. Adversarul de luni va fi chiar o echipă care a contribuit cu titulari în naționala lui Christoph Daum, FC Viitorul. Bănățenii i-au învins pe elevii lui Gheorghe Hagi în optimile Cupei Ligii, dar miza pare mai ridicată și pentru dobrogeni în Liga I.

”Întâlnim un adversar care poate în ultimii trei ani joacă cel mai bun fotbal din țară. Stă dovadă tituarizarea a doi jucători in preliminarii. O echipă care știe fotbal, rodul muncii la academia lui Hagi. Ne pune într-o situație să dovedm și noi că echipa aceasta, așa cum e ea, criticată sau nu, se poate ridica la nivelul pretențiilor noastre. Îmi pun întrebarea dacă această pauză poate fi benefică sau dacă la Iași am dovedit o formă și am făcut cel mai bun joc din campionat”, a declarat Ionuț Popa.

Moralul la ACS Poli e ridicat după victoria de la Iași, dar accidentările dau în continuare bătăi de cap timișorenilor. Vădrariu a revenit la antrenamente, dar o serie de jucători au în continuare probleme: Scutaru, Popovici și Poparadu sunt pe lista indiponibililor, la fel ca Pedro Henrique. ”În 14 zile trebuie să jucăm patru meciuri. Sperăm să nu se mai accidenteze jucători și să ducem la bun sfârșit acest an”, a precizat Popa.

ACS Poli a trecut de Viitorul cu 2-1 în Cupa Ligii, dar bănățenii așteaptă acum o opoziție mai puternică, Hagi i-a dat recent pe Benzar și R.


Marin în primul 11 al ”tricolorilor”: ”Viitorul a jucat fără 2-3 titulari atunci, am avut și noroc, sperăm să avem și acum și să câștigăm”. ”Orice punct contează pentru noi. Normal că dacă nu pierdem ne bucurăm. Am avut o discuție cu jucătorii și i-am felicitat pentru modul în care se pregătesc, știind greutățile care apasă pe jucătorii noștri. Sunt bucuros și mândru de ei, nu cârâie la antrenament. De parcă ar fi luat salariile cu 3-4 luni inainte”, a conchis Ionuț Popa.

Cristi Bărbuț a confirmat atmosfera din sânul echipei. ”Ne dorim maximum la fiecare joc. Mai ales acasă, știm că afară e mai greu. Au fost două săptămâni în care ne-am pregătit bine. Avem o echipă și un vestiar unit. Cu această pregătire sper să obținem cât mai multe puncte. Ne-a transmis și nouă că e mulțumit ținând cont de problemele de la club. Ne bucurăm că e lângă noi și cu această victorie ne-am ajutat și pe noi. Avem un alt moral pentru meciul de luni. Știu că domnul Hagi va veni aici să câștige. Va fi cu totul altă echipă în teren”, a subliniat mijlocașul de 22 de ani.

Până la urmă va fi semnat Lokaj

În aceste condiții la ACS Poli s-a decis semnarea lui Fabian Lokaj (20 ani), atacant elvețiano-albanez care a fost văzut și în vară. Acesta a fost în probe și la grupările de Liga I din Ilfov. El nu va debuta însă cu Viitorul. ”E atacantul de astă vară, a cochetat cu Voluntari, nu s-a înțeles, impresarul (n.r. Cristea Opria) l-a readus, jucătorul și-ar dori să activeze la noi. Normal că lotul nostru nu ne permite să refuzăm un jucător. E posibil în Cupă să joace. Sunt atâtea formalități. El se integrează normal în antrenamentele echipei”, a mai spus Popa.

Staff mai subțire

La ACS Poli s-a tăiat din staff pe fondul problemelor financiare. Astfel, Marius Raicu, kinoterapeut, și Adrian Blaj, maseur, vor părăsi echipa peste o lună. ”Până în 10 noiembrie sunt în preaviz. E o situație pe care nici nu-mi convine să-mi amintesc. Echipa are nevoie dar situația financiară reclamă apariția multor probleme”, a explicat Ionuț Popa.

”De exemplu azi aveam refacere. Mi s-a dat un alt vestiar, că se zugrăvește, vin rugbiștii, nu am reușit să facem și aceasta e mai importantă decât antrenamentul”, a dezvăluit Popa una dintre problemele ”neaoșe”.

Partida ACS Poli Timișoara – FC Viitorul se dispută luni, de la ora 18.00, în etapa a XII-a a Ligii I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.