ACS Poli vede ”limanul” după o nouă victorie cu FC Viitorul. Timișorenii...

ACS Poli vede ”limanul” după o nouă victorie cu FC Viitorul. Timișorenii mai au nevoie de trei puncte pentru a scăpa de minus GALERIE FOTO

0
DISTRIBUIȚI
Bogdan Străuț a obținut penalty-ul câștigător. Foto: Adrian Pîclișan
Bogdan Străuț a obținut penalty-ul câștigător. Foto: Adrian Pîclișan

ACS Poli Timișoara e ”nașul” ”Regelui” până acum în ediția 2016-17. Formația lui Ionuț Popa s-a impus și în campionat în fața Viitorului, scor 1-0. După un joc de ”uzură”, dar și cu ocazii rarisime spre final, singurul gol al partidei a fost înscris de Alin Cârstocea din penalty. În urma acestui rezultat bănățenii ajung la o victorie distanță de ”cota 0”.

După izbânda din Cupa Ligii, ACS Poli întâlnea Viitorul cu un ascendent moral. Dar și elevii lui Hagi traversau acum o perioadă pozitivă în campionat. Deși nu păreau o trupă de speriat, oaspeții au controlat începutul jocului și și-au creat primele ocazii la poarta lui Straton prin… Alex Nimely. Fostul vârf al timișorenilor a avut două șanse bune, o dată, în minutul 10, după o eroare a lui Bocșan, apoi o încercare eșuată din interiorul careului (22). Tot o respingere greșită a dus balonul și la juniorul Al. Stoica. Dar nici el nu l-a putut învinge pe Straton. Pus la încercare în dese rânduri. La fel cum s-a întâmplat în minutul 38, la șutul de la mare distanță al noii vedete Răzvan Marin. Prima ocazie a gazdelor a venit de abia în minutul 41. Croitoru execută un corner, reluat cu capul de Cânu, dar respins, cu greu, de Râmniceanu.

Drăghici, schimbat după ratare

Și partea secundă a început asemănător cu prima.


Viitorul la control. Și totuși, în minutul 58, Drăghici scapă singur cu Râmniceanu însă portarul îi ghicește intenția spre deziluzia puținilor fani de pe stadion. Peste două minute Viitorul are o dublă ocazie însă tânărul Stoica e blocat și de această dată de Straton. ACS Poli a părut tot mai montată pe contraatac, parcă după modelul jocului cu Craiova. Drăghici a fost înlocuit și Croitoru a trecut vârf fals. Elevii lui Hagi păreau mai convingători, când, o șarjă în marginea careului oaspete se încheie fericit în minutul 81 pentru amfitrioni. B. Străuț e faultat de Carp și se acordă penalty. Nou intratul Alin Cârstocea își asumă responsabilitatea și înscrie în dreapta lui Râmniceanu. Spre final Viitorul a atacat și a avut o șansă de a egalat în prelungiri, după ce în prealabil Bărbuț a mai irosit două șanse în urma unor ”curse” specifice. La prima, Cârstocea (86) putea recidiva, dar șutul său a fost respins de pe linia porții.

Până la urmă ACS Poli obține o victorie prețioasă, a doua din acest sezon în fața Viitorului lui Hagi. Cu ”doar” -3 puncte în clasament acum timișorenii câștigă un pic și la capitolul respect.

ACS Poli Timișoara: Straton – B. Străuț, Cânu, Bocșan, Novak – Llorente, Artean – Bărbuț, Croitoru (cpt. 85 Șeroni), Doman (73 Mailat) – Drăghici (63 A Cârstocea). Pe bancă: Curileac – I. Roșu, Fridrich, Bârnoi. Antrenor: Ionuț Popa.

FC Viitorul: Rîmniceanu – Benzar (cpt.), Țîru, Brandan, Boli – R. Marin, Carp, Lopez Albes (66 Hodorogea) – Chițu, Nimely (46 Fl. Coman), Al. Stoica (75 Casap). Pe bancă: Buzbuchi – S. Rădoi, Cicaldău, Margina. Antrenor: Gheorghe Hagi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.