Adrian Orza, despre viitorul city manager al Timișoarei: „Dincolo, nimeni nu alege...

Adrian Orza, despre viitorul city manager al Timișoarei: „Dincolo, nimeni nu alege o persoană fără experiență”. Ce spune despre vaporașe VIDEO

0
DISTRIBUIȚI

adrian orza (3)

Consilierul local Adrian Orza nu este de acord ca o funcție precum cea de city manager să fie ocupată de către o persoană care nu are experiență administrativă. Vă reamintim faptul că Robert Kristof, fost consilier personal al primarului Nicolae Robu, în vârstă de 25 de ani, a rămas singur în cursa pentru funcția de city manager, după ce contracandidatul său a fost respins la prima probă, pentru că avea dosarul incomplet.

„Am copiat incomplet din America”

Invitat în această seară în cadrul emisiunii PRESSALERT LIVE, Adrian Orza a explicat faptul că această noțiune de administrator public a fost copiată din America. „În străinătate, un city manager e uneori mai bine plătit decât primarul. Nicolae Robu procedează pe stil american. Însă, acolo un om face o școală de manager, are pregătire în administrație publică. Este o bătălie pe city manageri buni. Noi am copiat noțiunea de administrator public și am zis că facem concurs. Ar fi trebui să inventăm și o școală și apoi să aleagă primarul o persoană. Dincolo, nimeni nu alege o persoană fără experiență, este nevoie de un om care știe meserie. Noi am copiat incomplet din America. Este organizat concurs, care este mai mult de formă.


Care era problema dacă inventam și o școală? Administrația s-a profesionalizat atât de bine încât nu poți să o înveți la locul de muncă, mai ales la nivel de funcție de conducere. E posibil ca Robert Kristof să fie bun, nu avem de unde să știm ce va fi”, a declarat Adrian Orza.

Consilierul local independent i-a transmis și un mesaj primarului Robu, în ceea ce privește limbajul, mai ales că Timișoara a câștigat titlul de Capitală Culturală Europeană în anul 2021. „Este nevoie de decență, mai ales acum când Timișoara este în vizorul României și a Europei. Se uită toți la noi. Este important să avem un climat de eleganță între noi, încrâncenarea asta nu duce la ceva pozitiv. Din păcate, electoratul sancționează tot mai puțin derapaje de acest gen, sunt tot mai mulți care agrează un fel de violență declarativă în limbajul politic. Poate de-aia vin așa puțini la vot, foarte mulți oameni s-au plictisit și stau deoparte”, a afirmat consilierul local.

Adrian Orza a mai ținut să precizeze că în ședințele Consiliului Local Timișoara își va exprima punctul de vedere de fiecare dată când are ceva de spus. „Nu tac în consiliul local, vorbesc, dar nu țip. Chiar în ultima ședință am avut o interpelare cu privire la piețele volante, care nu sunt aproape de a-și atinge scopul”, a precizat consilierul local independent.

Adrian Orza a vorbit, la PRESSALERT LIVE, și despre vaporașele cu care timișorenii nu se pot plimba pe Bega pentru că primăria nu a reușit să obțină avizele necesare. „Despre vaporașe s-a discutat încă din mandatul lui Gheorghe Ciuhandu, acum zece ani. Ele făceau parte dintr-un proiect mai larg, proiectul de bază se referea la reamenajarea malurilor Begăi. Ne gândeam atunci cum să contactăm orașe gen Amsterdam sau Veneția, să vedem ce regulament de trafic au ei, să încercăm să-l adaptăm la legislația din România, în funcție de capacitatea canalului nostru. Cred că aceste vaporașe ar fi trebuit să apară după ce se crea un cadru legal. E păcat că nu funcționează. E important să vedem cum se poate rezolva această problemă, pentru că s-au dat niște bani pe ele ca să funcționeze pentru oameni”, a conchis Adrian Orza.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.