Aglomeraţie la Agenţia pentru Protecţia Mediului Timiş: zeci de oameni stau la...

Aglomeraţie la Agenţia pentru Protecţia Mediului Timiş: zeci de oameni stau la coadă pentru a depune dosare. Vezi care este motivul

0
DISTRIBUIȚI

14647435_1171007149605143_680083312_o

Zeci de timișoreni și-au început săptămâna stând la coadă, unii chiar peste noapte, la sediul Agenţiei Judeţene pentru Protecţia Mediului Timiş, dornici să facă economie la încălzirea locuinţei.

Deşi programul a început de abia la ora 9.00, unii oamenii s-au pus la coadă încă de aseară, de la ora 20.00, pentru a fi siguri că pot vor prinde fonduri din programul Casa Verde, lansat astăzi. Timişenii aşteaptă să intre în sediul agenţiei pentru a putea depunde dosarele.

În prima sesiune a programului, dosarele pot fi depuse până în 24 octombrie.


Prin acest program populaţia şi persoanele juridice pot beneficia de finanţare prin Administraţia Fondului pentru Mediu pentru instalarea, înlocuirea sau completarea sistemelor de încălzire clasice cu cele care folosesc energie verde, regenerabilă.

Bugetul alocat pentru întreaga ţară este de 94 de milioane de lei, din care 60 de milioane sunt destinate populaţiei şi 34 de milioane persoanelor juridice.

Echipamentele finanţate pentru populaţie prin Casa Verde sunt panourile solare şi pompele de caldură, cuantumul finanţării nerambursabile prin AFM fiind în funcţie de tipul instalaţiei, astfel:

– până la 3.000 lei, pentru instalarea panourilor solare nepresurizate;
– până la 6.000 lei, pentru instalarea panourilor solare presurizate;
– până la 8.000 lei, pentru instalarea pompelor de caldură, exclusiv pompele de căldura aer-aer;Pentru accesarea finanţărilor prin Casa Verde populaţia are de parcurs cinci paşi, potrivit informaţiilor furnizate de Ministerul Mediului:

Pasul 1: Depunerea dosarului de finanţare la agenţia teritorială de protectia mediului
Pasul 2: Urmărirea site-ului AFM pentru decizia de acceptare în Program
Pasul 3: Semnarea contractului de finanţare cu Administraţia Fondului pentru Mediu
Pasul 4: Demararea lucrărilor
Pasul 5: Depunerea cererii de decontare a lucrărilor în termen de maximum 12 luni de la data semnării contractului de finanţare.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.