Regizorul Alexander Hausvater, decorat astăzi de președintele Iohannis. Pentru ce va primi...

Regizorul Alexander Hausvater, decorat astăzi de președintele Iohannis. Pentru ce va primi Ordinul „Steaua României” în grad de Cavaler FOTO

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-1005919771">
alexander-hausvater03_resize
Alexander Hausvater și Klaus Iohannis. Foto: Adrian Pîclișan

Președintele României, Klaus Iohannis, va decora, astăzi, mai multe personalități culturale din țară. Printre acestea se numără și Alexander Hausvater, reputat regizor, care a montat și pe scenele Teatrului Național din Timișoara.

Potrivit Administrației Prezidențiale, Alexander Hausvater va primi Ordinul Național „Steaua României” în grad de Cavaler, „în semn de apreciere pentru întreaga activitate regizorală, pentru contribuția remarcabilă la promovarea culturii și imaginii României în lume, pentru deosebita activitate pedagogică, pregătind cu exigență și în același timp cu multă căldură umană generații de regizori”.

De asemenea, tot astăzi, „în semn de apreciere a contribuţiei remarcabile la creşterea prestigiului artei spectacolului, pentru implicarea deosebită în promovarea teatrului și cinematografiei româneşti atât în ţară, cât şi în străinătate”, președintele României va acorda Ordinul „Meritul Cultural” în grad de Cavaler, categoria D – „Arta spectacolului” regizorului Radu Afrim, actorului Constantin Cojocaru, dramaturgului și regizorului Gianina Cărbunariu, actorului Sorin Leoveanu, actorului Marius Manole și coregrafei și dansatoarei Varvara Cătălina (Vava) Ștefănescu.

Totodată, cu prilejul aniversării a 140 de ani de la înființare, „în semn de înaltă apreciere pentru activitatea publicistică de înaltă ținută, în jurul căreia s-a coagulat, în spiritul valorilor și al dialogului ideilor, o elită remarcabilă ce a contribuit la dezvoltarea spațiului cultural și civic din România”, Klaus Iohannis va acorda Ordinul „Meritul Cultural” în grad de Cavaler, categoria F – „Promovarea culturii”, publicației „Timpul”.

Ceremonia de decorare a acestor personalităților culturale va avea loc astăzi, începând cu ora 16.30, la Palatul Cotroceni.

UPDATE FOTO

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.