Apartamentele vechi, mai scumpe decât cele noi, la Timișoara. Vezi care este...

Apartamentele vechi, mai scumpe decât cele noi, la Timișoara. Vezi care este diferența medie de preț și explicațiile specialiștilor

1
DISTRIBUIȚI

apartamente

Deși nimeni nu se aștepta, cele scumpe nu sunt apartamentele noi, ci sunt apartamentele vechi. Aceasta este noua tendință a pieței imobiliare, arată analiștii.

10 euro, atât e diferența de preț, pe metru pătrat, între locuințele vechi și cele noi care se comercializează la Timișoara. Chiar dacă prețurile practicate aici pentru cele două tipuri de apartamente sunt relativ apriopoate, diferența este prezentă. Proprietarii cer 1.024 de euro pe metru pătrat util pe un apartament vechi și, respectiv, 1.014 euro pe metru pătrat pe unul nou, prețuri medii. Zona centrală este singura în care apartamentele noi sunt mai scumpe decât cele vechi, ajungând la o medie de 1.250 de euro pe metru pătrat, față de 1.119 euro pe metru pătrat.


În zona semicentrală, o locuință în bloc vechi costă 1.035 de euro pe metru pătrat, iar una în bloc nou 1.032 de euro pe metru pătrat. La periferie însă, un apartament într-un imobil construit înainte de Revoluție poate fi achiziționat cu 1.011 euro pe metru pătrat, față de 982 de euro pe metru pătrat unul nou.

Care e explicația? Analiștii imobiliari susțin faptul că, fiind, primele construite, blocurile vechi beneficiază, de regulă, de un amplasament mai bun, chiar în interiorul aceluiași cartier – sunt situate stradal, au acces mai facil la mijloacele de transport în comun, obiective culturale (în cazul zonelor centrale), magazine, școli etc. iar acest lucru îi justifică pe proprietari să ceară mai mulți bani.

”Oferta actuală din piață pe segmentul nou este reprezentată în bună măsură de apartamente construite în perioada de boom, unde accesul a fost pus pe volum și mai puțin pe un concept, iar stocul de apartamente s-a acumulat în criză. Cu alte cuvinte, prețul apartamentelor vechi este într-adevăr apropiat de cel pentru locuințele noi, uneori chiar mai mare, însă, conform imobiliare.ro, acest aspect va fi corectat de noua generație de locuințe noi, care va avea un concept bazat pe nevoile cumpărătorilor. În bună măsură, proiectele noi vor beneficia de un amplasament bun, datorat ieftinirii terenurilor în criză și revalorizării unor loturi cu un amplasament foarte bun și acces facil la punctele de interes pentru cumpărători”, transmite Daniel Crainic.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.