Asaltul migranţilor la graniţa de vest a ţării continuă: o nouă captură...

Asaltul migranţilor la graniţa de vest a ţării continuă: o nouă captură făcută de poliţiştii de frontieră din Timiş UPDATE Un al doilea grup prins în această dimineață

0
DISTRIBUIȚI

nigerieni-migranti

Graniţa de vest a României e în continuare luată cu asalt de grupuri de migranţi. Săptămâna aceasta aproape că nu a trecut o zi fără ca poliţiştii de frontieră timişeni să nu prindă persoane care trec ilegal graniţa din Serbia în România, în căutatea unui trai mai bun în vestul Europei.

De această dată, este vorba despre șapte persoane din Nigeria.


Acestea au fost depistate de poliţiştii de frontieră de la Moraviţa, noaptea trecută, cu ajutorul sistemului cu termoviziune. Migranţii au fost prinşi în zona localităţii de frontieră Gaiu Mic.

Cei şapte nigerieni, cu vârste cuprinse între 20 şi 30 de ani, bărbaţi şi femei, au fost duşi la sediul poliţiei de frontieră, unde au fost audiaţi timp de mai multe ore. Ca şi în cazul celorlalţi migranţi, nigerienii au declarat că nu au documente asupra lor şi că vroiau să ajungă în vestul Europei.

Vor face însă cale întoarsă, pentru că autorităţile române au luat legătura cu omologii sârbi pentru a cercetat în comun cazul dar şi pentru trimiterea migranţilor înapoi în Serbia.

Nigerienii sunt acum cercetaţi pentru trecerea frauduloasă a frontierei de stat.

UPDATE Câteva ore mai târziu, un alt grup de migranți care încercau să intre ilegal în România a fost prins de polițiștii de frontieră de la Jimbolia. Este vorba de șapte pakistanezi cu vârste cuprinse între 18 și 40 de ani.

Foto: Arhivă

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.