Planuri îndrăznețe la ASU Politehnica după obținerea finanțării de la CJ Timiș....

Planuri îndrăznețe la ASU Politehnica după obținerea finanțării de la CJ Timiș. Ce spune Sebastian Novovic, liderul Druckeriei, despre un proiect legat de stadion

0
DISTRIBUIȚI
Sebastian Novovic, la microfon, dă tonul de obicei la meciurile lui ASU Politehnica
Sebastian Novovic dă tonul de obicei la meciurile lui ASU Politehnica

ASU Politehnica Timișoara are planuri mari după ce a obținut cea mai mare sumă pusă la ”bătaie” de CJ Timiș pe concursul de proiecte din această toamnă. Bugetul clubului s-a întregit cu 117.000 de euro, sumă care va fi cheltuită cu mare grijă, subliniază Sebastian Novovic, președintele AST Druckeria. Beneficiari în primul rând vor fi copiii și juniorii clubului, cât și timișorenii care vor participa la acțiunile sociale organizate de clubul susținut de galeria alb-violetă.

Vestea că ASU Poli va primi finanțare publică a surprins multă lume, însă suporterii aveau plănuită accesarea unor fonduri prin acest mod. ”E un lucru pe care ni l-am dorit de mult și l-am prezentat membrilor cotizanți în cadrul Adunării Generale. Atragerea de fonduri din partea autorităților, dar să se facă într-un mod transparent, nediscreționar și pe un proiect solid, care-și propune ceva și are o finalitate. Asta ne-am dorit, să aducem Poli mai aproape de oameni, de poliști, de viața comunității. Să-i implicăm în cât mai multe acțiuni, nu neapărat legate de sport, ci de viață. Poli trebuie să fie mai mult decât un club de fotbal”, a declarat Sebastian ”Mihalcea” Novovic, liderul Druckeriei.

Proiectul nou promovatei în B e public și vizează în primul rând dotarea cu echipamentele necesare a propriilor grupe de copii și juniori.


”Centrul” alb-violeților extinzându-se considerabil în această vară după promovare. ”Planul poate fi văzut și în cererea de finanțare depusă la CJ Timiș, care e publică. O bună parte din bani se va duce la dotarea și echiparea tuturor grupelor de copii și juniori, precum și a echipei mari. Iar restul vor fi investiți în acțiuni. Implicăm copii, elevi, oameni obișnuiți, vor fi acțiuni în cartierele din Timișoara. Și totul se va face pe bază de voluntariat, vom implica foarte mulți voluntari, care nu au neapărat legătură cu Poli”, a mai spus ”Mihalcea”.

Își pot mări bugetul și în primăvară. Nu s-a renunțat la ”Noul Știința”

Finanțarea accesată de ASU Poli nu se dorește a fi un fenomen singular. CJT-ul va mai oferi bani pe proiecte și în luna aprilie iar clubul susținut de suporteri își pregătește deja un nou proiect. Trebuie precizat că acest tip de finanțare poate fi accesat doar o dată în decursul unui an calendaristic. ”Sigur, acum am văzut mersul și sunt foarte multe lucruri pe care le poți scoate prin aceste proiecte și prin bani veniți de la autorități locale, cum spuneam, într-un mod corect și legal. Se poate dota… Se poate face un stadion. Se pot face foarte multe lucruri atâta timp cât ai un plan, știi ce vrei să faci”, a precizat Sebastian Novovic.

Întrebat dacă pot fi accesate și fonduri europene pentru arenă, după ce în trecut a fost prezentat un plan de renovare a ”Științei”, Novovic a răspuns că ”există și această posibilitate și o discutăm cu Universitatea Politehnica de mult timp, se vor face, vom încerca să facem ceva și în privința aceasta”.

Banii care vor merge spre juniori pot teoretic să ajute prima echipă, care are nevoie de întăriri în iarnă. ”În momentul în care ești un club mai vizibil și faci lucruri, se aude de tine, automat poți să îmbunătățești echipa mare doar prin nume. Vin jucători pentru că știu că se dorește performanță, e un climat okay și poți să atragi oameni”, a conchis președintele AST Druckeria.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.