Autorităţile judeţene spun că sunt pregătite pentru venirea iernii. Câte utilaje vor...

Autorităţile judeţene spun că sunt pregătite pentru venirea iernii. Câte utilaje vor interveni pe drumurile din judeţ

0
DISTRIBUIȚI

timisoara sub zapada14_resize

Fără probleme legate de deszăpezire, aşa promit autorităţile judeţene că se va desfăşura iarna din acest an, despre care meteorologii spun că va fi una extrem de grea. În cadrul colegiului prefectural care a avut loc astăzi la Palatul Administrativ, serviciile cu atribuţii legate de deszăpezire au dat asigurări că au fost făcute toate pregătirile pentru venirea iernii.

Dacă Timişoara este împărţită în şase sectoare, pentru care municipalitatea are contracte cu SDM şi Retim, în Timiş doar 42 din 99 de primării au contracte cu firme de deszăpezire.


Conform informaţiilor din cadrul colegiului prefectural în 50 de localităţi se va interveni cu utilajele aflate în dotarea autorităților locale, în vreme ce procedurile de licitaţie pentru servicii de deszăpezire sunt în curs în alte şapte primării. Totodată, trebuie spus că şi CJ Timiş are contracte cadru cu şase societăţi care se ocupă de deszăpezire.

În ceea ce priveşte dotările pentru deszăpezire, stocul de materiale antiderapante este de 1.203 tone de nisip, respectiv 81 de tone de sare. Mai mult, 179 de utilaje sunt pregătite pentru a interveni pentru a îndepărta zăpada de pe drumuri. Şi, pentru că aşa cum am precizat mai sus, autorităţile susţin că iarna care vine va fi una grea, autorităţile au pregătite şi adăposturi pentru oamenii care ar putea să rămână blocaţi în trafic din cauza ninsorilor abundente. „Cel puțin pe hârtie, suntem pregătiți pentru a interveni în caz de iarnă. Dacă este necesar, împreună cu o comisie, vom face verificări și pe teren, să vedem dacă există aceste utilaje și dacă există materiale antiderapante”, a declarat prefectul Mircea Băcală.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.