Cetățeni sârbi, reținuți la granița de vest României, după ce au ajutat...

Cetățeni sârbi, reținuți la granița de vest României, după ce au ajutat 11 migranți să intre în Timiș. Vezi cum procedau călăuzele

0
DISTRIBUIȚI

traficanti-de-migranti-00

Polițiștii de frontieră din Timiș au reușit să prindă un grup de 11 migranți în timp ce încercau să intre ilegal în ţara noastră, în noaptea de joi spre vineri. În urma extinderii verificărilor în acest caz, polițiștii de frontieră au stabilit că cei 8 bărbați, o femeie și doi copii, au avut ajutor pentru a trece din Serbia în România.

Oamenii legii au identificat pe o comunicaţie din apropierea graniţei cu Serbia, un taximetru cu numere de înmatriculare sarbesti care se afla în staţionare. La volanul autoturismului se afla un cetăţeanul sârb, în vârstă de 61 ani.


Existând suspiciuni cu privire la prezenţa în zonă, şoferul a fost condus la sediul sectorului pentru verificări. În urma verificărilor, polițiștii de frontiera au stabilit că acesta era implicat în călăuzirea grupului de migranţi depistat cu cateva ore mai devreme, iar în urma extinderii cercetărilor a rezultat că în activitatea infracţională a mai fost implicat un alt cetaţean sârb, în vârstă de 63 de ani, care a fost identificat intr-o staţie Peco de pe raza localităatii Jimbolia.

Cei doi sârbi au racolat migranţii din Belgrad, i-au transportat până în apropierea frontierei cu România si i-au indrumat sa treaca ilegal frontiera, urmând să ii preia de pe teritoriul Romaniei si sa-i transporte spre Ungaria. Cetăţenii sârbi sunt cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de migranţi, cazul fiind preluat de un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş, care a emis pe numele celor doi ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore, ulterior dispunând măsuara arestării preventive pentru o perioadă de 30 de zile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.