”Leopardele” au mușcat din Real Craiova și rămân în FRUNTEA Superligii. Cum...

”Leopardele” au mușcat din Real Craiova și rămân în FRUNTEA Superligii. Cum vede antrenorul Florin Bugar întâlnirea CFR-ului cu Olimpia Cluj GALERIE FOTO

0
DISTRIBUIȚI
CFR Timișoara a învins-o clar pe Real Craiova
CFR Timișoara a învins-o clar pe Real Craiova

CFR 1933 Timișoara are parte de un parcurs foarte bun la revenirea în elita fotbalului feminin din țară. Elevele lui Florin Bugar au înregistrat azi al șaselea succes în șapte jocuri după un 6-0 fără comentarii cu CS Real Craiova. În urma acestui rezultat ”leopardele” au rămas în fruntea ierarhiei Superligii, dar au parte în următorul weekend de un joc pe terenul campioanei Olimpia Cluj.

Echipa de fete de la Gara Mare nu pare că a lipsit din primul eșalon. La revenire fetele lui ”Bughi” au în palmares un 11-2, 7-1 și 5-1. Singura piedică a fost pe teren propriu, un 0-0 cu Navobi Iași.

Altădată un meci cu scântei, precum a fost cazul acum doi ani, cel cu Real Craiova de astăzi a devenit o formalitate pentru CFR Timișoara după înscrierea primului gol. După câteva curse nereușite, atacantul Larisa Sârbovan e lansată cu succes în minutul 37 și alege să trimită inspirat pe spate peste portărița oltencelor, ieșită în (pre)întâmpinare. Deși au marcat târziu, bănățencele aveau să aibă un neverosimil 4-0 la pauză. Bistrian a înscris direct din corner în minutul 41, cu ”ajutorul” sârboaicei Timovski din poarta Realului. Peste doar un minut Manuela Voica a trimis cu capul la colțul lung pentru 3-0. Iar scorul reprizei a fost stabilit de aceeași Sârbovan, cu o reluare din fața porții. Părea că orice șut pe poarta oltencelor putea fi gol. CFR a mai marcat ”doar” de două ori în repriza secundă. Mai întâi Abrudan (52), tot din apropiere, apoi Molnar (65) cu un șut spre vinclu de la distanță, au închis definitiv calculul golurilor. Fetele de la Craiova, ale căror căpitan e arbitrul Alina Peșu, s-au chinuit să trimită un șut sănătos spre buturile alb-vișinii. Dar nu au reușit să-și îndeplinească nici acest scop.

Timișorencele sunt lidere, cu 19 puncte în Superligă, dar își pot pierde locul sâmbăta viitoare, când elevele lui Florin Bugar joacă pe terenul Olimpiei Cluj, fără discuții cea mai puternică grupare feminină din țară.

CFR Timișoara: Durlă (cpt.) – Șuveț, Bistrian, Abrudan, Heisu – Ababei, I. Voica, Molnar, M. Voica – A. Ion, Sârbovan. Au mai intrat: Ștefan – Obrad, Biriș, Scurtu și Rotaru. Antrenor: Florin Bugar.

Real Craiova: Timovski – Streche, Florescu, Mirică, Stan – M. Dobre, Ioniță, Simion, R. Radu – Obreja, Peșu (cpt.). A mai intrat: R. Sorescu și Beia. Antrenor: Sorin Pătrașcu.

Florin Bugar: ”Ne bazăm pe omogenitate”

Antrenorul CFR-ului putea fi mulțumit și că azi echipa sa nu a încasat niciun gol după o perioadă cu un program încărcat.


”Am câștigat, s-au prezentat din nou bine fetele noastre. Am început destul de greu jocul, dar după gol am început să arătăm că știm fotbal și merităm să fim în vârful clasamentului. Eu le felicit pe fete pentru efortul depus, mai ales că am jucat din trei în trei zile. Șase meciuri în două săptămâni aproape. Sper să continuăm așa. E adevărat că avem săptămâna viitoare un meci foarte greu la Olimpia Cluj, dar încercăm să ne prezentăm onorabil și să facem față adversarelor. Suntem conjunctural pe primul loc și așteptăm rezultatele celorlaltor… Nu ne-am propus primul loc, ci să jucăm cât mai bine în Superligă după exilul în Liga I și să arătăm că avem o echipă bună și competitivă”, a declarat Florin Bugar.

Cel care e și selecționerul naționalei U19 a vorbit și despre echipa secundă, de la care pe viitor pot sosi mai multe întăriri. ”Parcursul nostru e foarte bun, în afară de egalul cu Iași de pe teren propriu avem doar victorii și asta mă bucură. Ne bazăm foarte mult pe omogenitatea lotului, avem câteva jucătoare tinere pe care le-am promovat de la echipa a doua și așteptăm să se și maturizeze. În fotbelul feminin lucrurile nu se întâmplă așa repede ca în cel masculin, dar avem potențial și echipa pe care o antrenează Andra Vela, sunt convins că va produce jucătoare pentru loturile naționale”, a mai spus Bugar.

În runda următoare, sâmbătă, 5 noiembrie, CFR joacă pe terenul Olimpiei. ”Vom încerca să blocăm cât mai mult adversarul, pentru că suntem conștienți de valoarea echipei din Cluj. Dacă vom avea și noi șansa de a marca un gol de onoare va fi foarte bine. Respect competiția și vom merge cu cea mai bună echipă, important e să facem față campioanei”, a precizat tehnicianul ”leopardelor” despre duelul cu campioana din Cluj.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.