Concerte de blues şi jazz în amintirea regretatului Bela Kamocsa. Vezi cine...

Concerte de blues şi jazz în amintirea regretatului Bela Kamocsa. Vezi cine participă la gala din acest an

0
DISTRIBUIȚI
Melomanii timişoreni sunt invitaţi la cea de-a 26-a ediţie a Galei Blues – Jazz – Kamo
Melomanii timişoreni sunt invitaţi la cea de-a 26-a ediţie a Galei Blues – Jazz – Kamo

Melomanii timişoreni sunt invitaţi la cea de-a 26-a ediţie a Galei Blues-Jazz „Kamo”, care va avea loc în perioada 19 – 20 noiembrie la Sala Capitol a Filarmonicii Banatul.

După ce, timp de 19 ediţii, Gala de Blues Jazz a fost condusă de Béla Kamocsa „Kamo”, din postura de director artistic, după dispariţia dintre noi a acestui mare artist, sarcina de coordonator al Galei i-a revenit lui Johnny Bota, partener, timp de 30 de ani, al lui Béla Kamocsa, în formaţia Bega Blues Band. În semn de preţuire a lui Kamo, forurile locale au hotărât să denumească evenimentul, începând cu ediţia a XX-a, Gala de Blues Jazz „Kamo”.


Gala s-a dorit, de la început, o manifestare culturală euro-regională, aducând pe scenă artişti valoroşi de jazz şi blues din diverse ţări.

În prima zi a galei din acest an, concertele vor fi susţinute de Oliver Bader – David Lamm (România, Ungaria), Ligia Loretta Quartet (Austria), Bega Blues Band & Friends (Timişoara) şi Luiza Zan and the Hungarian All Stars Band Project Heritage (Romănia, Ungaria), urmând ca duminică 20 noiembrie la faţa locului să cânte Krstic-Krnetic Quartet (Serbia, Austria, România), Alex Simu Quintet (Olanda) şi Sebastian Spanache Trio ( Timişoara). Biletele pentru acest festival costă 20 lei pe seară (10 lei pentru studenţi, pensionari şi elevi) şi pot fi procurate de la casieria Filarmonicii Banatul.

Anul trecut, melomanii timişoreni au avut parte şi de un concert extraordinar „In memoriam Kamo 5 ani“, desfăşurat în Sala Capitol. Chitaristul Bela Kamocsa, unul dintre fondatorii trupei Phoenix, s-a stins din viaţă în data de 14 ianuarie 2010, la vârsta de 66 de ani, după o lungă luptă cu cancerul. În 1962, el a fondat, împreună cu Nicu Covaci, Moni Bordeianu, Claudiu Rotaru şi Pilu Ştefanovici, trupa Phoenix, cu care a cântat până în 1971. În 1982, Bela Kamocsa a înfiinţat, împreună cu Jonny Bota, trupa Bega Blues Band. Tot el este cel care a pornit tradiţia Galei Blues Jazz de la Timişoara, în cadrul căreia a susţinut şi ultimul său recital, în noiembrie 2009. Artistul a mai cântat şi în trupa Gramophon şi în 2007 a fost numit cetăţean de onoare al Timişoarei.

Foto: Facebook / Bega Blues Band

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.