ACS Poli încearcă să-și adune energia pentru deplasările de peste Carpați. Ce...

ACS Poli încearcă să-și adune energia pentru deplasările de peste Carpați. Ce a spus Ionuț Popa despre situația echipei înainte de Chiajna

0
DISTRIBUIȚI
acs-poli-viitorul-3-7
Leopold Novak nu așteaptă cu entuziasm întâlnirea cu ”sinteticul” Concordiei. Foto: Adrian Pîclișan

Timișorenii trec printr-o perioadă favorabilă, cu două victorii consecutive în campionat. ACS Poli are însă parte și de trei deplasări consecutive, toate în partea de est a țării. Prima îi duce pe elevii lui Ionuț Popa la Chiajna, unde bănățenii își fac deja griji legate de sinteticul gazdelor.

Niciun timișorean absent cu Viitorul (scor 1-0) nu s-a recuperat pentru duelul din Ilfov, care încheie turul sezonului regulat pentru bănățeni. ”Ne așteaptă la Concordia un alt obstacol. Nu putem alcătui un lot așa cum aș vrea eu. Lipsesc în continuare jucători care sunt de mai mult timp accidentați. Pe Cânu nu il iau in lot”, a spus Ionuț Popa, tehnicianul lui ACS Poli. Mai mult, Vădrariu nu e in lot, ”pentru că a recidivat”. Scutaru, Neagu (operat), Popovici, Poparadu și Pedro Henrique sunt ceilalți absenți.

Ajunsă la -3, ACS Poli vrea să ajungă rapid la zero: ”Orice punct contează ca să recuperăm cât mai rapid acea penalizare, care nu se datorează jucătorilor noștri. Pe terenul sintetic e alta circulația balonului… Pentru ei e un avantaj. Eu mizez pe dorința jucătorilor, pe jocul nostru, pe care încercăm să-l îmbunătățim”.

Deranjat de antrenorii care-i critică jucătorii

Popa a avut azi un subiect aparte pe care l-a ”atacat”.


Antrenorul lui ACS Poli e nemulțumit de antrenorii-comentatori de pe margine. ”Mă bucur că vin scouteri din Europa să vadă jucători tineri, dar mă surprinde tupeul unor antrenori care vin și spun: că unul e prea lent, altul bătrân, nu știe să dribleze… Să nu-și dea cu părerea… Principiul de bază e onoarea. Atrag atenția. Le-aș face reclamă dacă le-aș da numele. …Am auzit eu de la alții. Eu îi apăr pe jucători și nu le permit să vină să-i jignească. Nu-mi convine lucrul acesta”; a subliniat tehnicianul.

Pentru timișoreni urmează încă două jocuri consecutive afară. Miercurea viitoare la Mioveni cu Chindia Târgoviște în Cupă și apoi încă o deplasare, în zi de luni la Botoșani. Astăzi, ACS Poli pleacă deja spre… Urziceni, locație în care va sta două nopți. ”Noi facem în zece zile trei deplasări cu autocarul. Problema refacerii se pune. Azi am renunțat la antrenament pentru a nu crea oboseală. Nu știu cum vom rezolva până la deplasarea de la Botoșani, sunt problemele noastre”, a adăugat Popa.

Unul dintre jucătorii noi care s-au impus la ACS Poli e fundașul stânga Leopold Novak. Acesta a jucat cu Brașovul la Chiajna. ”Am scos un rezultat bun la Mediaș, am dat chix cu ASA acasă, dar ne-am reparat greșelile la Iași și cu Viitorul. Eu zic că putem juca foarte bine și putem invinge pe orice teren pentru că avem o echipă cu adevărat bună. Mergem să dăm ce avem mai bun din noi la fiecare meci. Sper ca la final să nu fie probleme în asigurarea locului în Liga I… Terenul la Concordia e diferit, vii de la un teren greu la unul tare, care-ți afectează genunchii, spatele. Trei-patru zile nu mi-am revenit de la durerile de spate”, și-a împărtășit Novak experiența în Ilfov.

Pe lângă problemele de lot ACS Poli nu l-a semnat încă pe atacantul Fabian Lokaj. Mai mult, situația lui Deian Sorescu nu a fost lămurită. Popa a spus că se așteaptă sosirea impresarului. Pe site-ul FRF a apărut însă și o acțiune a clubului împotriva jucătorului.

Partida Concordia Chiajna – ACS Poli Timișoara se dispută vineri, de la ora 18.00, în etapa a 13-a, ultima a turului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.