SCM Politehnica, privată de șansa unui egal după un duel la limită...

SCM Politehnica, privată de șansa unui egal după un duel la limită cu CSM București. Ce măsuri vor lua oficialii bănățeni

0
DISTRIBUIȚI
SCM Poli se simte neîndreptățită în campionat
SCM Poli se simte neîndreptățită în campionat

Un nou meci cu scântei pentru SCM Politehnica Timișoara în etapa a 9-a a Ligii Zimbrilor. Bănățenii au fost învinși la limită, scor 19-20, de către vicecampioana CSM București. Oaspeții pregătiți de Pero Milosevic au reclamat însă, pe drept, un 7 metri neprimit în final după o pătrundere a lui Simovic.

Până la pauză lucrurile au mers okay pentru SCM Poli în Capitală. Alb-violeții conduceau cu două goluri, 12-10, după ce gazdele au început mai bine. CSM-ul a ținut însă aproape în repriza secundă și a trecut în avantaj în urma reușitei lui Rotaru din minutul 59. Bănățenii meritau la ultima fază să aibă șansa egalării, Simovic fiind ținut pe pătrundere, dar cuplul Barbu/Badiu a decis doar o aruncare de la 9 metri, una irosită însă. Motive pentru care poliștii să aibă motive de a protesta.

În urma acestui rezultat CSM București trece peste Poli în clasament, cu un punct mai mult. Oficialii bănățeni spun că se vor adresa FRH în urma duelului de azi.

SCM Politehnica (marcatori): V. Milosevic, Marjanovic, Fenici și Simovic (4 goluri fiecare) și Lazarov (3).

Cu jalba la FR Handbal

Managerul sportiv al timișorenilor, Dan Dumitru, a vorbit după meci despre deciziile care consideră că i-au dezavantajat echipa. ”Am avut meciul în mână, am avut acel 7 metri la scorul 17-15 pentru noi, dar am ratat.


Pe acest fond al ratărilor noastre ne-au egalat şi chiar ne-au învins pe final de meci. Nu mai ştiu ce să spun despre noile reguli din arbitraj şi nu mai ştiu cum să le interpretez, pentru că o dată se dă roşu cu 7 metri, iar noi primim 9 metri pentru agăţarea lui Simovic din final. Din punctul meu de vedere, la ultima fază, echipa adversă trebuia clar sancţionată cu aruncare de la 7 metri şi cartonaş roşu pentru cel care a faultat la pătrunderea jucătorului nostru. Dacă dădeam gol sau nu, e o altă discuţie, dar cred că trebuia să primim ceea ce prevedea regulamentul. Implicit decizia arbitrilor a influenţat într-o anumită măsură rezultatul final”, a declarat Dan Dumitru

”Din păcate interpretarea nu se face unitar, e clar că aceste reguli avantajează atacul. În aceste condiţii, trebuie să le cer jucătorilor să nu facă fault la 30 de metri, sau dacă-l fac să le spun că nu e în regulă. Începe să nu mai semene a handbal, din păcate. Demersurile la Federaţie le vom face dar punctul sau punctele nu ni le dă nimeni înapoi; nu este pentru prima dată, din păcate pentru noi. Lasica a stat două etape suspendat, pentru un fault, care în minutul 20 era sancţionat cu maximum 2 minute; jucătorul nostru a primit cartonaş roşu, apoi albastru şi s-a dictat 7 metri împotriva noastră, la meciul de la Satu Mare. Nu iau aceste decizii ca pe nişte nedreptăţi, dar e evident că sunt interpretări greşite ale regulamentului. Băieţii sunt dezamăgiţi, pentru că au luptat pentru un rezultat bun la Bucureşti; am şi ratat, dar asta nu înseamnă că nu trebuia să primim acel 7 metri la ultima fază. Trebuie până la urmă ca regulamentul să fie interpretat la fel de toţi arbitrii. Nu ne putem permite ca pe aceste interpretări să pierdem puncte. Voi ridica această problemă şi în Consiliul de Administraţie al FRH, pentru că sunt deja tot mai multe voci că aplicarea noilor reguli nu e făcută de toată lumea, mai bine spus de către toţi arbitrii” a mai spus Dan Dumitru.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.