Cum au justificat magistrații condamnarea definitivă a „baronului” Sorin Frunzăverde

Cum au justificat magistrații condamnarea definitivă a „baronului” Sorin Frunzăverde

0
DISTRIBUIȚI

frunzaverde stiripesurse

Fostul președinte al Consiliului Județean Caraș Severin, Sorin Frunzăverde, a fost condamnat definitiv, în această primăvară, în dosarul de corupție în care a fost trimis în judecată alături de fostul vicepreședinte al instituției, Ionesie Ghiorghioni, în dosarul în care au fost acuzați că, între cele două tururi de alegeri în noiembrie 2014, şi-au folosit influenţa pentru a obţine cât mai multe voturi pentru preşedintele Klaus Iohannis.

Acum, a apărut și motivarea sentinței date de magistrații de la Curtea de Apel Timișoara, care au menținut pedeapsa de doi ani de închisoare cu suspendare dată de Tribunalul Caraș-Severin.

În documentul făcut public de adevarul.ro judecătorii au arătat că „pentru orice formaţiune politică obţinerea numărului necesar de voturi pentru candidaţii susţinuţi, asigură beneficiul succesului electoral al formaţiunii, fiind un scop legitim”.

„Problema în cazul inculpaţilor este modalitatea concretă în care au pus în practică acest deziderat.


Astfel, dacă pentru obţinerea voturilor necesare unui obiectiv electoral se încearcă utilizarea unor mijloace nelegale, apte să altereze liberul exerciţiu democratic, scopul în care se acţionează devine unul ilicit, iar reputatul beneficiu al succesului electoral reprezintă un folos necuvenit”, spune sentinţa Curţii de Apel Timişoara.

Judecătorii au mai arătat că, în încercarea de convingere a primarilor să „tragă” pentru Iohannis dacă vor să primească bani de la CJ, nici nu a contatat dacă Consiliul Judeţean avea sau nu bani. „Din moment ce inculpaţii au folosit în mod deliberat tema condiţionărilor bugetare pentru a-i influenţa pe primarii care nu mai făceau parte din PNL să se implice în campanie în favoarea reprezentantului susţinut de acest partid, împrejurarea că în realitate, posibilităţile lor de a interveni în alocările bugetare erau limitate, nu demonstrează lipsa modului ilicit de acţiune ci, cel mult intenţia inculpaţilor de a-i şi induce în eroare pe destinatarii influenţei”, se mai arată în sentinţa prin care Sorin Frunzăverde a fost condamnat devinitiv .

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.