ACS Poli și-a continuat forma bună cu o calificare în optimile Cupei...

ACS Poli și-a continuat forma bună cu o calificare în optimile Cupei României. Dubla lui Cătălin Doman, suficientă pentru a trece de Chindia Târgoviște

0
DISTRIBUIȚI
acs-poli-asa-30
Cătălin Doman s-a descătușa în Cupa României

Meci mai ușor decât era de așteptat pentru ACS Poli Timișoara la Mioveni. Bănățenii au obținut, la pas, victoria cu Chindia Târgoviște, scor 2-0 (1-0), în 16-imile Cupei României. Ambele reușite ale partidei i-au aparținut lui Cătălin Doman, jucător cu o poftă bună de joc.

Ionuț Popa a mizat pe o formulă destul de apropiată de cea de bază și în meciul de Cupă. ACS Poli a dominat fără probleme începutul jocului și meciul în mare parte. Prima ocazie notabilă a venit însă abia după un sfert de oră, când lovitura de cap a lui Cânu a fost respinsă de portarul ”gazdelor” în urma unui corner. În minutul 30, după ce Chindia părea să scoată puțin capul în atac, un aut de margine care nu anunța mare lucru cade în careul dâmbovițean și ajunge la Cătălin Doman. Decarul timișorenilor trimite un ”cârlig” care-l păcălește pe Meilă și modifică prima dată tabela.

Meci ca și terminat după 53 de minute

Același Doman avea să ”rezolve” meciul la opt minute de la reluare.


De această dată, mijlocașul bănățenilor familiarizat cu arena din Mioveni a lobat elegant peste portarul dâmbovițenilor, ieșit în întâmpinare în urma pasei inteligente trimise de Drăghici. De altfel, Doman a părut azi că poate să facă ce vrea cu balonul atunci când se află, bineînțeles, și într-o dispoziție bună. Chindia Târgoviște putea reduce totuși din diferență după o oră de joc, dar reluarea lui Honciu din careul mic a fost parată de Curileac, unul dintre puținii jucători noi din primul 11 distribuit de Popa. Elevii lui Nicolae Croitoru au fost lăsați în continuare să aibă inițiativa. Dar diferența de eșalon s-a văzut și în acest joc, mult în favoarea trupei de Liga I. Doar cu vreo patru minute înainte de final tot Honciu a prins un șut puternic, dar pe direcția lui Curileac, aflat din nou la post. Apoi, în prelungiri, putea fi 3-0, dacă Mailat, Cârstocea sau Străuț ar fi avut ”ținta” mai bună.

Misiune bifată pentru Drăghici și compania, care confirmă revirimentul, chiar dacă azi adversarul a fost inferior. ACS Poli ajunge la patru succese consecutive. Scenariul a fost cu atât mai bun pentru timișoreni, care au consumat puțină energie înainte de partida de luni, mult mai complicată, cu Botoșaniul care îi umilise în tur.

Chindia Târgoviște: Meilă – Dr. Pătru (cpt.), Vătavu, C. Dinu (34 B. Dinu), Martac – An. Neagoe (85 Nisipeanu), Honciu, L. Mihai (81 Pencea), Cr. Neguţ – C. Anton, Cherchez. Antrenor: Nicolae Croitoru.

ACS Poli Timișoara: Curileac – B. Străuț, Șeroni, Cânu, Novak – Artean (cpt.) – Bărbuț, A. Cârstocea, Llorente (70 I. Roșu), Doman (86 Sîntean) – Drăghici (63 Mailat). Antrenor: Ionuț Popa.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.