De ce sunt băile termale de la Gyula una dintre destinațiile preferate...

De ce sunt băile termale de la Gyula una dintre destinațiile preferate de weekend ale timișorenilor FOTO

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-456093190">
Băile termale din Gyula, preferate de timișoreni
Băile termale din Gyula, preferate de timișoreni

Orășelul Gyula din Ungaria, aflat la o distanță de aproximativ 130 de kilometri de Timișoara, atrage ca un magnet turiști români, dar mai ales din județele din vestul țării. Acesta a devenit și una dintre atracțiile preferate de locuitorii din județul Timiș. Asta pentru că cei care ajung la Gyula nu au cum să se plictisească dacă aleg să-și petreacă weekend-ul departe de agitația din oraș.

Complexul de băi termale, preferat de timișoreni

Principalul punct de atracție din oraș sunt Băile Gyula, un complex de băi termale cu ștrand și aquapark. Complexul se află lângă cetatea din Gyula, în care vizitatorul poate face o călătorie în timp cu totul deosebită, și lângă Castelul Almasy. Renumitele băi ale Cetății din Gyula sunt de patru stele și se află într-un parc vechi de 200 ani, bogat în atracții botanice. Băile, care oferă recreere pentru patru generații, își răsfață oaspeții cu 19 piscine, 40 de masaje diferite, parc de saune și servicii wellness.

Complexul de băi termale din Gyula a fost deschis în urmă cu aproape 50 de ani, apa termală fiind exploată prin patru bazine acoperite și unul în aer liber. Pentru că apele termale de la Gyula conțin natriu-hidrogen-carbonat, acestea ajută la regenerarea organismului, reduc reacțiile alergice, calmează sistemul nervos și reduc insomniile și inflamațiile. De asemenea, apa de la Gyula este indicată în tratarea unor boli de piele.

Pe lângă băile termale și ștrandul în aer liber, complexul din Gyula dispune și de un Aquapark cu dotări de ultimă oră. Acesta a fost inaugurat în urmă cu trei ani, iar în interiorul lui funcționează o piscină de relaxare, cu instalații de hidromasaj, una de înot și una pentru copii. Pentru amatorii de senzații tari există și două topogane, dar și un bazin pentru sărituri. Totodată, în complexul de băi termale din Gyula se află și un parc de saune cu șapte tipuri diferite de băi de aburi.

Foto: wellnesshotelgyula.hu

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.