După ce a primit 4.000 de voturi ca independent, Claudiu Buciu e...

După ce a primit 4.000 de voturi ca independent, Claudiu Buciu e noul șef al PNL Lugoj: „Traseul de independent este un incident nedorit”

0
DISTRIBUIȚI

claudiu-buciu-cetateanul

Schimbare la conducerea PNL Lugoj. Lămurit de Nicolae Robu că aşa este cel mai bine, Ioan Ambruş a renunţat la scaunul de şef în favoarea lui Claudiu Buciu (foto), care la alegerile din vara acestui an a candidat pentru funcţia de primar al Lugojului, obținând un scor bun pentru un independent, 4.000 de voturi.

„Absolut toți au fost de acord că domnul Ambruș trebuie să rămână membru de vârf în PNL Timiș și funcția pe care eu am considerat-o cea mai potrivită, și colegii de la Lugoj au considerat la fel, a fost cea de vicepreședinte la nivel județean, responsabil de municipiul Lugoj. Cealaltă idee afirmată de colegii de la Lugoj și cu care venisem și eu a fost să-l integrăm în organizația Lugoj a PNL pe domnul Claudiu Buciu, care a reușit la alegerile locale performanța de a lua aproape 30% din voturi din postura de candidat independent dânsul fiind un om de dreapta, un fost activist chiar PNL. Evident că am fost cei trei prezenți acolo și ne-am bucurat cu toții să putem să dăm un imbold, o scânteie organizației din Lugoj prin aducerea unui suflu nou asupra a ceea ce noi avem valoros la Lugoj”, a declarat Nicolae Robu.

Edilul a conchis că PNL Lugoj a păstrat tot ce a avut și a adăugat un suflu nou care va crea o scânteie și premisa de a obține rezultate bune la alegerile parlamentare, dar și la alegerile locale din 2020.


Despre luptele dintre liberali și peneliști și supărările din partid Robu a explicat, în locul lui Ioan Ambruș, că „toți suntem oameni și avem diverse trăiri și că sensibiltățile apar atunci când cineva pune suflet în ceva ce face”.

Buciu a promis că dacă la alegerile din iarna acestui an nu va obține cel puțin un vot peste PSD va demisiona. Cât despre decizia de a reveni în PNL, Buciu, care a activat și în organizația de la Sectorul 6, a comentat că „am intrat în bătălia electorală la locale la Lugoj pentru că viaţa politică de acolo a avut o evoluţie care a dus la o administraţie nocivă pentru oraș, opoziția a început să fie letargică și să intre într-o rutină și o teamă de a se lupta cu puterea. (…) Am venit pe un val de necesitate, nimeni nu s-a mai luptat cu PSD și la mulți le era teamă că o să recâștige alegerile și că o să fie pedepsiți sub un fel sau altul pentru că asta e modul de lucru al PSD. Nu am crezut că voi avea un scor așa de bun, nici colegii de la PNL nu au crezut că voi avea un scor așa de bun, nimeni nu a anticipat că dacă am fi fost împreună puteam să învingem organizația PSD de acolo, pentru că dacă am fi putut anticipa ne-am fi unit din timp. PNL a avut o campanie bună, a obținut 2.500 de voturi, eu am avut o campanie dorită, am venit pe ceea ce lugojenii au simțit că le lipsește și am adunat 4.000 de voturi. Mă bucur că PNL arată prin această decizie de a mă prelua reponsabilităţi față de cei 4.000 de lugojeni și sper că proiectele mele vor fi puse în aplicare. Consider de asemenea că traseul de independet este un incident nedorit într-o democrație și care nu poate avea rezultate ce pot fi puse în practică, trebuie să intrăm în partide, pentru că doar acolo găsim susținerea să promovăm proiectele noastre”.

Foto: cetateanul.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.