Grindeanu, MĂSURI DURE pentru verificarea modului în care se cheltuie banii de...

Grindeanu, MĂSURI DURE pentru verificarea modului în care se cheltuie banii de la CJ Timiș de către cluburile sportive. Cine va verifica deconturile

0
DISTRIBUIȚI

consiliul judetean timis sedinta plen

Măsuri de siguranță sporite la finanţarea echipelor sportive din bani publici. Consiliul Judeţean Timiş suflă şi în iaurt după ce s-a ars cu finanţarea echipei de fotbal Politehnica Timişoara patronată de Marian Iancu. Pentru a se asigura că echipele care sunt finanțate de la bugetul județean nu folosesc banii în alte scopuri, președintele instituției, Sorin Grindeanu, a introdus două noi controale: audit intern și verificarea actelor de către Corpul său personal de control.

În cadrul plenului de astăzi, liderul consilierilor judeţeni, Nicu Bitea, a declarat că „din punct de vedere juridic îndeplinim toate condiţiile.


În cadrul şedinţei de selecţie a proiectelor am solicitat pentru fiecare proiect în parte explicaţii, ca să mă asigur că ne încadrăm în condiţiile legii. Ştiu că sunt anumite nemulţumiri pentru că nu s-au putut finanţa anumite cluburi sportive din judeţ, însă normele metodologice ale legii nu ne permit acest lucru. Să sperăm că anul viitor lucrurile se vor lămuri şi vom putea susţine sportul de performanţă”.

Liderul CJ Timiş, Sorin Grindeanu, a declarat că „e un subiect sensibil, nu cred că e cazul să intrăm în amănunte, e rugămintea mea să respectăm legea. Sigur că toţi avem sensibilităţi legate mai ales de structuri sportive, dar ceea ce trebuie să ne coordoneze e respectarea legii şi pentru asta toată comisia, având în vedere că e un subiect sensibil, trebuie să fim fără interpretări. Am văzut de-a lungul timpului că toate aceste interpretări au creat probleme. În momentul în care nu lăsăm loc de interpretări, nu o să avem probleme”. Sumele alocate ca finanaţare pentru cluburile sportive din Timiş pot fi consultate aici.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.