INCREDIBIL Saltele de la Clinica II Ortopedie de la „Județean”, schimbate după...

INCREDIBIL Saltele de la Clinica II Ortopedie de la „Județean”, schimbate după mai bine de un deceniu, deși ar fi trebuit să fie înlocuite la un an. Cum vor scădea infecțiile intraspitalicești

0
DISTRIBUIȚI

ortopedie

Locuitorii din județul Timiș cu fracturi sau care au diferite afecțiuni sunt tratați ca-n Occident în cadrul celor două clinici de ortopedie de la spitalul județean. Cu bani de la Consiliul Județean Timiș, toate saloanele au fost modernizate. De asemenea, în această lună, două companii private din Timișoara au donat Clinicii II Ortopedie saltele, perne, lenjerii de pat și televizoare. Valoarea investiției se ridică la aproape 10.000 de euro.

Medicul Jenel Pătrașcu, șeful secției, a declarat, astăzi, că saltele, pernele și lenjeriile de pat au fost donate de o firmă, iar televizoarele de altă companie.


Doctorul timișorean spune că saltelele din saloanele clinicii nu au mai fost schimbate de cel puțin zece ani, astfel că și riscul de infecții intraspitalicești era crescut.

„Mai mult ca sigur va scădea numărul infecțiilor intraspitalicești. Deși, oricum la noi pe secție numărul era mic, de două, trei cazuri pe lună. Acum, sperăm să le reducem la zero. Mereu s-au făcut curățenii peste curățenii, s-au curățat pereții, saltele, paturile au fost spălate. Dar salteaua rămânea și porii de pe ea. Saltelele ar trebui schimbate la șase luni, un an, la noi nu au mai fost schimbate de 10, 15, 20 ani”, a afirmat Jenel Pătrașcu.

Medicul spune că există, totuși, o problemă. Televizoarele au fost instalate în saloane, însă pacienții se pot uita doar la canalele televiziunii publice, pentru că „ne trebuie și semnal la aceste televizoare. De aceea, adresăm o rugăminte celor care ne-ar putea ajuta și în acest sens”.

În total, au fost donate 55 de saltele pentru Clinica II Ortopedie, care are 20 de saloane. Anual, în cele două secții sunt internați aproximativ 1.500 de pacienți, majoritatea cu fracturi.

„Am auzit că există în jur de 1.700 de firme în Timiș. Dacă fiecare ar dona 5.000 euro spitalului județean, în jumătate de an fiecare clinică ar arăta ca-n Occident”, a precizat Marius Craina, managerul Spitalului Județean Timișoara.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.