Independentul Adrian Orza, curtat de două partide pentru a candida la alegerile...

Independentul Adrian Orza, curtat de două partide pentru a candida la alegerile parlamentare. De ce a refuzat ofertele și ce le recomandă alegătorilor VIDEO

0
DISTRIBUIȚI

adrian orza 2

Consilierul local independent Adrian Orza a fost curtat de două partide politice care i-au propus să candideze pe listele lor la alegerile parlamentare din această iarnă, însă le-a refuzat oferta. Invitat în cadrul emisiunii PRESSALERT LIVE din această seară, Orza a explicat de ce nu a dorit să candideze, chiar dacă i s-a oferit primul loc pe listă.

„Cetățenii votează sigle, nu oameni”

„Eu nu am cerut nimic, mi s-au făcut oferte, dar eu nu am negociat. Zilele acestea mi s-au făcut oferte să plec în Parlament pe un loc eligibil. Mi-au făcut oferte PMP și ALDE. E onorant că acei oameni s-au gândit la mine, dar mi se pare imoral să accept să plec. Eu am fost ales în iunie ca independent în consiliul local, oamenii de-aia m-au votat. Nici n-am început bine mandatul și apoi să plec? Ce să le spun oamenilor care m-au ales? Vă pup, plec la Parlament pe un loc călduț, după ce le-am solicitat votul și l-am primit”, a declarat Adrian Orza. Consilierul local independent spune că a fost contactat chiar de președinții filialelor județene a ALDE și PMP, și anume Marian Cucșa, respectiv Roxana Iliescu.

Întrebat de către moderatorul emisiunii ce părere are de faptul că pe listele PNL Timiș, de exemplu, candidează pe poziții eligibile trei oameni veniți din afara județului sau din afara partidului, Adrian Orza a precizat că, din punctul său de vedere, „cetățenii votează sigle, nu oameni.


De asemenea, ei votează cu un om din București pe care-l văd la televizor, care nu are nicio legătură cu lista de pe județ. În mod teoretic, când vine președintele de partid să candideze în Timiș, e obligatoriu să fie un plus”.

În ceea ce privește listele celor două mari partide din Timiș pentru alegerile parlamentare, Adrian Orza consideră că PNL a mers pe strategia importului de personalități, iar PSD-ul a pus pe liste mai mult oameni tineri cu experiență administrativă. Consilierul local independent mai crede că partidele politice sunt necesare într-o democrație, iar dacă Parlamentul ar dispărea, „revenim la dictatură. El trebuie îmbunătățit ca funcționare, sunt legi care se bat cap în cap”.

Adrian Orza a criticat și decizia PNL de a-l susține pe Dacian Cioloș pentru funcția de premier. „Cum își justifică un partid existența la un moment dat dacă nu poate propune propriul program de guvernare, ci îl susține pe cel al altcuiva? În momentul în care nu găsești în interiorul partidului resurse să te prezinți în fața omului, ai o problemă”, a afirmat consilierul local independent.

În final, Adrian Orza a avut și un mesaj pentru electorat. „Cred că nu e bine să-ți faci chip cioplit în politică, să crezi că indiferent ce spune acel chip cioplit e bine, iar ce spune celălalt, e rău. Nu e chiar așa, oamenii ar trebui să fie înțelepți și să fie atenți la aceste detalii”, a conchis consilierul local, la PRESSALERT LIVE.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.